Темата за юни: Търси добрите новини!

Както някои от вас знаят, редакторският екип на sCOOL Media и наши съмишленици от по-големи медии от няколко месеца обикалят училища из страната, за да разкажат на ученици и учители защо е важно да си медийно грамотен в XXI век, но и за да чуят от самите тях какво (не) разбират за новинарския свят.

 

Безспорно, въпросът, който ни задават най-често е: „Защо има само насилие и лоши новини по медиите? Къде са добрите новини?“

 

Отговорът на това питане никак не е лесен – и затова се обръщаме към младите надежди на sCOOL Media за помощ. Нека в началото на лятото да намерим добрите новини около нас!

 

Разкажете ни за най-големите успехи, които ваши съученици, приятели или съграждани са постигнали през тази учебна година. Може би училището ви е провело успешна благотворителна кампания? Или пък сте се организирали и заедно сте постигнали нещо забележително? Искаме да видим/чуем/прочетем вашите истории за това как доброто накрая побеждава. Не забравяйте, че искаме истински журналистически материали – с история, цитати на живи личности, проверена информация…

 

Имате време до края на месец юни да изпратите вашите репортажи, интервюта и статии по темата за „В търсене на добрите новини“ на нашата редакторска поща editor@scoolmedia.com. Както винаги, най-добрите автори ще получат награди книги и таблети от нашите партньори от издателство „Сиела“ и ИТ дистрибуторът Solytron.

 

Не чакайте крайния срок, а разкажете вашата добра новина възможно най-скоро. Най-оригиналните и интересни истории ще бъдат редактирани от нашия колектив и публикувани на scoolmedia.com.

 

Ще се радваме и да харесате и разпространите профилите на sCOOL Media в
социалните медии:

Facebook – https://www.facebook.com/sCOOLm (тагвайте на воля @sCOOLm :))
Instagram –  https://www.instagram.com/scool_media/
YouTube –
https://www.youtube.com/channel/UCD2YA81-Igp_C3_9D0fpR_A?view_as=subscriber