64 изригнали вулкана по-късно

Репортажът на Бурчин от Френската езикова гимназия в Пловдив заинтригува читателя още от началото и държи напрежението до края. Ясен е, съдържа отговори на важните въпроси, а акцентът за опазването на околната среда и негативното влияние на хората ни дава извод, върху който да се замислим. Приятно четене!

 

Днес, 1-ви февруари 2019, светът, който познаваме, трябва да свърши. В момента предаваме на живо от спасителния пункт под връх Мусала, където военните сили на България и силите на МВР организират спасителен лагер и евакуират българското население на безопасно място. Очакваме самият край на света да се случи чрез масово повишаване на нивото на световния океан, което да доведе до наводнения. Има опасност и от образуването на вълни цунами. До този момент са регистрирани над 45 труса на земната повърхност само в рамките на България, които са с магнитут от шеста степен по скалата на Рихтер, а в цяла Европа броят им се равнява на стотици.

 

Индикаторите, че информацията за края на света е достоверна, започнаха да се отчитат в средата на месец януари тази година, когато едновременно изригнаха 64 вулкана в световен мащаб. Оттогава ежедневно природните аномалии се увеличават.

 

Тези катаклизми се дължат на антропогенното влияние върху Земята. Вследствие на което е засиленото топене на северните ледникови шапки, което доведе до световна еко криза. Учените из цял свят твърдят, че изхвърлянето на над 8 милиона тона боклук в океаните годишно, изсичането на 18 милиона акра гори, киселинните дъждове и свръх населението пряко или косвено са довели до големия потоп.

 

Министърът на външните работи и националната сигурност каза, че този край е едно справедливо наказание за човечеството, което неумолимо унищожаваше планетата Земя и по този начин потъпкваше собствения си дом.

 

Бурчин Идризова

 

Снимка: pixabay.com