Темата на май: Европеец аз да се наричам…

Месец май тази година ще бъде изцяло под знака на Европа. Ще започне с Деня на Европа на 9 май, посветен на мира и единството, и ще продължи с изборите за Европейски парламент, които в България ще се проведат на 26 май. Изборите, които правим в името на нашето бъдеще, е мотото на редица събития в Брюксел и Страсбург през следващия месец.

 

Единни ли сме обаче наистина в Европейския съюз? Следват ли европейските политики действително идеята за обединена Европа? Какво показват събития като решението на Великобритания да излезе от съюза и какви са причините за тях?

 

През наситения с празници и ключови избори месец май ви предизвикваме да помислите и да изследвате темата за Европейския съюз от различни страни. За единството и разединението в него. За ползите и задълженията от това да си страна членка. За националната и европейската идентичност. Гледайте на насоките тук само като идеи и разгърнете въображението си – ще приемем всички журналистически материали с акцент Европа и Европейския съюз.

 

Важно е обаче отново да внимавате за стила на материала – той не трябва да е тип есе или художествено видео, а да спазва журналистическите правила. Това включва да сте говорили с източници, да сте потърсили всички гледни точки по един проблем, да представите причини за случващото се и да предложите възможни решения. Можете да отразите събитие, свързано с Европа във вашето населено място. Или пък да говорите с ваши съученици, които вече имат право или скоро ще могат да гласуват, за предстоящите избори. Интересуват ли се младите хора от политика и какво искат да видят от хората, които взимат решения в Европа, също е възможен аспект на темата.

 

Очакваме вашите материали в журналистически жанр – статия, репортаж, интервю, новинарско видео или подкаст, история в снимки. Помислете и за подходяща снимка или илюстрация, която да илюстрира материала ви – и обърнете внимание на правата за ползването им преди да ни я изпратите.

 

Очакваме вашите материали по темата „Европеец аз да се наричам“ до края на месец май на нашата редакционна поща editor@scoolmedia.com. Не чакайте обаче крайния срок, защото искаме да редактираме материалите, да разпространим най-добрите от тях и да наградим авторите им.

 

Авторът на най-качествения материал ще спечели таблет Lenovo Tab E7 от нашите партньори Солитрон България, а подгласниците ще се сдобият с някои от най-интересните книги, предоставени от CIELA Books.

 

Не забравяйте и да харесате и разпространите профилите на sCOOL Media в социалните медии, ако още не сте:

Facebook – https://www.facebook.com/sCOOLm (тагвайте на воля @sCOOLm :))
Instagram –  https://www.instagram.com/scool_media/
YouTube –
https://www.youtube.com/channel/UCD2YA81-Igp_C3_9D0fpR_A?view_as=subscriber

 

Успех!