Гергана, която учи електроника, но се занимава и с журналистика

Гергана (втората отляво надясно) и съучениците й по време на посещението в театъра

Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив може да набляга на техническите науки, но си има и ученически клуб “Журналистика и ПР”. Марияна Горанова е негов член и от нея идва първият материал за sCOOL Media от гимназията. Марияна ни среща със съученичката си Гергана, която скоро е посетила Драматичния театър в Пловдив, била е зад кулисите и има какво да ни разкаже.

 

Днес ще ви запозная с Гергана, ученичка от Професионална гимназия по електротехника и електроника – град Пловдив, която е една много артистична личност. В това интервю тя ще ни разходи из спомените си, ще разкрие част от интересите си и ще сподели плановете си за бъдещето.

 

Ти си ученичка от гимназия по електротехника и електроника и се занимаваш с журналистика извънкласно. Как успяваш да ги съчетаеш?

Всичко е въпрос на концентрация и приоритет. Не мога да кажа, че е трудно, все пак не съм професионалист в нито една от двете сфери.

 

Разбрах за вашата практика в клуба по журналистика. Вие посетихте интересни места този месец, би ли ми споделила кое от тях те впечатли най-много?

Несъмнено посещението ми в Драматичен театър – град Пловдив.

 

Кой ви посрещна там и какво успя на видиш?

В ролята на наш екскурзовод влезе жената, която се занимава с реставрирането на старите сценарии и четива – не само, но това беше нейното основно занимание. Показа ни афиши и постери от преди години, които са като произведение на изкуството.

 

Спомена старите сценарии. Тях успя ли да видиш?

Да, но те не са във формата, в която можеш да ги видиш днес. Приличат на малки книги с корици и прочие. Шрифтът и хартията са много различни от днешните, но интересното в тях бяха бележките, които актьорите са си пишели по време на репетиция, рисунките на стенографията и други.

 

Звучи вълнуващо! А успяхте ли да видите нещо друго?

Разбира се, направиха ни обиколка на сградата.

 

Кое те впечатли най-много?

Голямата сцена. Показаха ни почти всичко зад кулисите, но ако трябва да бъда честна, когато се погледнах в огледалото на актьорите започнах да мечтая.

 

Как се почувства, когато беше на сцената?

Имах пеперуди в стомаха си, дори ме побиха тръпки. Развълнувах се изключително много и зададох купища въпроси на артистите.

 

А какво е твоето впечатление за тях? Представяш ли си се след време част от този екип?

Те са много енергични, лъчезарни и усмихнати. Бих била горда със себе си, ако след години мога да общувам ежедневно с тези хора.