Краят на света на живо от „В710“

Репортажът на Михаела Николова от девети клас на ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца, с учител Йоанна Димитрова, се чете на един дъх. Заинтригува читателя още от началото и държи напрежението до края. Ясен е, съдържа отговори на важните въпроси, предава атмосферата много живо и потапя публиката в случващото се. Вижте по-долу живото предаване от станция „В710“.

 

Здравейте!

 

Вие гледате първия в света репортаж, заснет от космическа станция „В710“. По-рано днес настъпи краят на света – такъв, какъвто го очаквахме, и така, както беше описван в хиляди медийни текстове. В рамките на няколко дни температурата на Земята се повиши драстично, което имаше изключително големи последици. Огромна част от ледовете на Гренландия и Антарктика се разтопиха, което доведе до вдигане на нивото на световния океан с няколко десетки метра. Станахме свидетели  на опустошителни наводнения, урагани и пожари. Бедствено положение бе обявено последната седмица в целия свят.

 

Поради огромния брой наводнения и липсата на сгради за настаняване на оцелелите властите в Европа и Азия евакуираха населението до Северна Америка, където НАСА подготвяше излитането на космически совалки, които да снабдят 52 станции в космоса с припаси. След това се предвиждаше транспортирането на поне 65% от населението на Земята до космическите станции, в които хората да са в безопасност. Последните няколко ракети кацнаха днес. Четири полета бяха неуспешни заради влиянието на природните условия и стотици умряха по пътя към нов живот.

 

Положението на Земята е катастрофално. Поднасяме съжаленията си на хората, които имат роднини и близки, останали на синята планета. Ставаме свидетели на нещо уникално – нов ледников период, тъй като стопяването на ледовете доведе и до понижаване на температурата на световния океан и рефлективно на топлите течения, които спомагаха образуването на валежи и повишаваха температурата на континентите. Течението Гълфстрийм, което беше изключително важно за нас хората, вече не съществува. Стотици хиляди животински видове са изчезнали. Земеделските култури нямат условия за живот и нашите съмишленици, останали в капана на планетата Земя, много трудно ще оцелеят, защото ще настъпи глад.

 

В момента останалите живи се опитват да въведат ред в покрайнините на вулканите, където са се събрали, за да не замръзнат. Учените пресмятат количеството храна и вода, от които ще се нуждаем на станцията в следващите 30 години, като ще се вземе предвид, засаждането на земеделски култури, което ще се случи утре в късната сутрин. Ако останат хранителни ресурси, този остатък ще бъде спуснат на Земята, за да имат хората там по-голям шанс. За повече информация следете новините на големия екран в конферентната зала, както и в общите помещения на вашата станция. Нека намерим сила и опора един в друг, защото ние сме новото начало.

 

За вас предаваше Михаела Николова от станция „В710“.

 

Снимка: pixabay.com