И най-добрите материали през април са…

Как да намалим вредните въздействия върху околната среда? Какво може да направи всеки от нас, за да опазим планетата си? Защо е важно политиците да вземат отношение по темата с промените в климата? Върху тези въпроси разсъждаваха журналистите на sCOOL Media през април. Получихме интервюта и анализи по различни аспекти на тази тема, както и репортерски включвания по други, важни за хората, въпроси. Благодарим за всички изпратени материали!

 

Ето и учениците-журналисти, чиито материали впечатлиха най-много редакционния екип на sCOOL Media:

  • Мария Тонева от Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали, която на чудесен английски език ни потопи в две много важни теми – ролята на жените в нашето общество и сложните отношения между младежите и техните родители. Мария получава таблет, осигурен с любезното съдействие на „Солитрон“;
  • Павел Данев от клуб „Млад журналист“ към ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, Хасково, който в детайлен анализ разглежда проблема с мръсния въздух и възможните му решения. Павел получава книга от издателство „Сиела“, както и специална награда от WWF България за чудесното си включване по темата за опазването на природата;
  • Ивайло Илиев от ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък, който разговаря с Георги Григоров – председател на сдружението с нестопанска цел „Зелена светлина в България“, за това има ли шанс да се реваншираме на планетата. Ивайло получава книга от издателство „Сиела“.

 

Честито на всички печеливши, а ние продължаваме да очакваме вашите материали по темата на май – „Европеец аз да се наричам“. В неделя ще се състоят изборите за Европейски парламент – ще се радваме на репортажи от изборния ден!