“Нашата телевизия”: Краят на света настъпи”

Елена Илиева от I ОУ „ Христо Ботев”, гр. Търговище, ни представя новината за настъпващия край на света в добре структурирана статия, която дава отговор на основните въпроси – какво се случва, кога, защо, какво следва, и се чете лесно. 

 

Здравейте, аз съм Елена Илиева, репортер на ,,Нашата телевизия“.

 

Днес ще засегнем една много важна и вълнуваща тема за всички от нас. Новината за „края на света” заля медиите. НАСА обявиха на официалната си страница, че краят на света наближава и ще настъпи на 1 февруари 2019 г., защото според изследвания тогава смъртоносен астероид ще се сблъска със Земята. Настана страшна суматоха сред всички жители на света. Всички си задават въпроса:

 

– Какво ще стане с нас и като цяло със Земята ни?

 

За никого не е тайна, че ако наистина краят на света настъпи, човечеството ще се унищожи и живот няма да има. Мисълта е плашеща, но все пак трябва да бъдем силни и да продължим живота си нормално, без страх от неизвестното. Смъртоносният астероид ще се сблъска със Земята късно вечерта. Според изследванията на НАСА на 94,8% е сигурно, че след сблъсъка живот на Земята повече няма да има. Астероидът ще се разбие в центъра на Земята и по-точно в централна Азия.

 

Ракети на САЩ и Русия ще се опитат да разбият смъртоносния астероид, но според НАСА това ще бъде трудна задача, защото ракетите трябва да са с достатъчно голяма скорост и точност, за да разбият астероида. Ние ще предаваме на живо и ще следим процеса от рано сутринта на 1-ви февруари, а вие бъдете с нас в този важен ден. Наши репортери ще има във всички краища на света, а още утре колеги ще предават от САЩ и от Русия. Ще ви покажем цялата подготовка и изстрелването на ракетите на живо. Всички учени, изследователи и психолози съветват да не се притеснявате много, а да се успокоите и да приемете спокойно ситуацията. Ние ще продължим да информираме с преки включвания.

 

Останете с нас!

 

Това беше от мен Елена Илиева.