Темата на септември: Обратно на (едно по-добро) училище

Бързо и неусетно лятото напредва ли, напредва, доближавайки се все повече към своя неизбежен край, а с него – и към този на най-дългата ученическа ваканция. Който бил на море – бил, който отпочинал – починал, за добро или лошо с наближаването на 15 септември идва време да се подготвим да влезем в класните стаи.

 

Но, запитахме се в редакцията на sCOOL Media, ако можеше учениците да заварят едно променено място на тази дата, където да се върнат с по-голямо удоволствие и ентусиазъм да учат и да прекарват време с връстници и учители, как би изглеждало то?

 

И затова ви питаме точно това: Какво трябва да се промени в училище, за да бъде то едно по-добро място за учене и общуване?

 

Може би най-важното за вас е да се промени учебната програма и да стане по-разчупена, с повече място за свободноизбираеми или извънкласни дейности? Или пък самото учебно пространство да се трансформира и да стане по-комфортно? Но нека не гледаме само през очите на ученика – какво биха желали вашите учители, за да са по-фокусирани върху преподаването? Какво би променил директорът на вашето училище, за да сте по-доволни и вие, учениците, и учителският му екип?

 

Това са само част от идеите, по които можете да работите до 30 септември. Не забравяйте – не търсим есета, а журналистически материали – репортажи, интервюта, анализи… И няма нужда да пишете – може да запишете вашия материал под формата на подкаст, видео или фото есе.

 

Така че разкажете ни за това как би изглеждало едно по-добро училище и ни пратете материала на нашата редакторска поща editor@scoolmedia.com. Всички одобрени материали ще бъдат редактирани от екипа на sCOOL Media и публикувани на сайта, а най-добрите ще бъдат наградени.

 

Не забравяйте и да харесате и разпространите профилите на sCOOL Media в социалните медии, ако още не сте:

Facebook – https://www.facebook.com/sCOOLm (тагвайте на воля @sCOOLm :))
Instagram –  https://www.instagram.com/scool_media/
YouTube –
https://www.youtube.com/channel/UCD2YA81-Igp_C3_9D0fpR_A?view_as=subscriber