fbpx

  Бащата на Григор Димитров стана почетен гражданин на Хасково

  |

  Един от най-активните млади журналисти, които пишат и снимат за sCOOL Media, Павел Данев от Хасково, разказва за почетното звание, присъдено на бащата на известния български тенесист в този репортаж от родния му град. 

   

  „По-лесно ми е да гледам мачовете на Григор, отколкото да съм на тази сцена“. Това заяви бащата на Григор Димитров – Димитър Димитров при удостояването си със званието „Почетен гражданин на Хасково“ на 8 септември.

   

  Той получи приза заради работата си с много млади тенесисти. „Това не е само моя заслуга. Това е заслугата и на всички семейства и родители, които са били зад тези момчета и момичета“, заяви Димитров.

   

  Бащата на най-популярния български тенесист коментира и здравословното състояние на сина си. Преди Димитров-младши да замине на участие за US Open, той е преминал последния ядрено-магнитен резонанс. „Гришо имаше 40% разкъсвания на мускулите. За момента няма абсолютно нищо“. Това била и една от причините хасковлията да бъде така освободен на корта и да има желание за игра.

   

  Като баща Димитър Димитров сподели: „Винаги, когато Григор се чувства добре на корта и винаги, когато предоставя най-доброто то себе си, съм бил удовлетворен.“

   

  „Григор Димитров не е спирал да мисли за Хасково и при всеки един удобен момент си идва в града. Това, че не се появява пред медиите, е друго“, допълни Димитров-старши.

  Хасково удостои и още двама почетни граждани. Това са певецът Тодор Кожухаров и адвокат Стоян Илиев – посмъртно.

   

  Званието на тримата бе връчено на тържествена церемония в театър „Иван Димов“. Поздрав отправи кметът Добри Беливанов и председателят на Общинския съвет Таня Захариева, а областният управител изпрати поздравителен адрес.

   

  Певецът Тодор Кожухаров се вписа в книгата на почетните граждани на града и заяви, че е щастлив да бъде част от българския фолклор, който е визитката на страната ни пред света. Званието на адвокат Стоян Илиев бе получено от неговата съпруга д-р Стефка Христова. Илиев е първия демократично избран кмет на Хасково.

  Най-новото

  Враждебни ли сме към украинските бежанци? Говорят две украинки, за които България е втори дом

  Войната в Украйна провокира разделение в българското общество и разпали тлеещи вражди между хората. Докато политиците спореха каква подкрепа да...

  Хронологията на една война

  На 24 февруари тази година руският президент Путин започна пълномащабна война в Украйна, наричайки я “специална военна операция”. Реално обаче,...

  Кристиана Атанасова – за музиката, вдъхновението и уроците на живота

  Кристиана Атанасова стартира своята поп кариера през 2022 г. с авторското парче “Имам себе си”. В него тя влага сърцето...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката