Бащата на Григор Димитров стана почетен гражданин на Хасково

Един от най-активните млади журналисти, които пишат и снимат за sCOOL Media, Павел Данев от Хасково, разказва за почетното звание, присъдено на бащата на известния български тенесист в този репортаж от родния му град. 

 

„По-лесно ми е да гледам мачовете на Григор, отколкото да съм на тази сцена“. Това заяви бащата на Григор Димитров – Димитър Димитров при удостояването си със званието „Почетен гражданин на Хасково“ на 8 септември.

 

Той получи приза заради работата си с много млади тенесисти. „Това не е само моя заслуга. Това е заслугата и на всички семейства и родители, които са били зад тези момчета и момичета“, заяви Димитров.

 

Бащата на най-популярния български тенесист коментира и здравословното състояние на сина си. Преди Димитров-младши да замине на участие за US Open, той е преминал последния ядрено-магнитен резонанс. „Гришо имаше 40% разкъсвания на мускулите. За момента няма абсолютно нищо“. Това била и една от причините хасковлията да бъде така освободен на корта и да има желание за игра.

 

Като баща Димитър Димитров сподели: „Винаги, когато Григор се чувства добре на корта и винаги, когато предоставя най-доброто то себе си, съм бил удовлетворен.“

 

„Григор Димитров не е спирал да мисли за Хасково и при всеки един удобен момент си идва в града. Това, че не се появява пред медиите, е друго“, допълни Димитров-старши.

Хасково удостои и още двама почетни граждани. Това са певецът Тодор Кожухаров и адвокат Стоян Илиев – посмъртно.

 

Званието на тримата бе връчено на тържествена церемония в театър „Иван Димов“. Поздрав отправи кметът Добри Беливанов и председателят на Общинския съвет Таня Захариева, а областният управител изпрати поздравителен адрес.

 

Певецът Тодор Кожухаров се вписа в книгата на почетните граждани на града и заяви, че е щастлив да бъде част от българския фолклор, който е визитката на страната ни пред света. Званието на адвокат Стоян Илиев бе получено от неговата съпруга д-р Стефка Христова. Илиев е първия демократично избран кмет на Хасково.