fbpx

  Броени часове преди края

  |

  В репортажа на Ния Донова от 9 клас в ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца, ще видите истинско репортажно включване и изненадващ обрат на историята. Струва си да се замислим върху извода на края на статията. Преподавател на Ния е Йоанна Димитрова.

   

  Добър ден!

   

  Намираме се на мястото, на което според НАСА след броени часове в Земята ще се удари метеорит. С огромните си размери ще причини ужасяващи последици за човечеството. Всичко, което виждаме около нас, а и навсякъде – ще стане на прах. След много кратко време всички ние ще изчезнем. Екипът на End TV Media Group сме тук, за да разберем какво мислят хората и какво ще направят в последните им оставащи часове.

   

  Навсякъде цари хаос. Магазините затварят, шофьорите на трамваи и автобуси са спрели превозните средства където им падне. Всички са се забързали, за да могат да използват оставащото си време пълноценно. Спряхме една жена и я попитахме какво ще прави тя в последните си часове. „Много бързам  да се прибера при семейството си, за да бъдем възможно най-много време заедно, съжалявам , че досега не съм отделяла достатъчно време на най-важното нещо в живота, а именно – семейството”- със сълзи на очите отвърна младата дама.  Друг мъж ни каза, че отива при своя шеф, за да му каже, че никога не се е държал добре с него и не му е плащал достатъчно за извършената от него работа. „С нетърпение чаках момента, в който ще мога да призная чувствата си на момчето, което харесвам. Досега се страхувах какво ще се случи когато му кажа, но след като вече знам, че идва краят на света, не се притеснявам от това”-  сподели с нас едно чаровно момиче. Един младеж ни отвърна, че бърза, за да може да се извини на всички хора, които по някакъв начин е наранил, но досега егото му е пречело да го направи. „Аз… каквото е имало да правя, съм си го свършила, сега търся едно магазинче, за да мога да напазарувам, да сготвя и да прекарам своите последни мигове със съпруга си” – с тихия си глас, спокойно и без напрежение, ни каза една попрегърбена възрастна госпожа. По думите й разбираме, че те вече са изживели своя живот пълноценно и не се боят от края на света.

   

  Към нас се насочи един прилично облечен господин, който ни шокира с думите и мисленето си. Това е възрастният философ Никола Спасов. Според него краят на света няма да дойде и хората напразно се тревожат. „Краят на света няма да дойде, това е просто опит хората да се сплотят и да направят това, от което се страхуват, защото иначе ще останат само с неизпълнените си цели…”- сподели с нас господин Спасов.

   

  Накрая стигаме до извода, че трябва да разберем, че идва краят на света, за да прекарваме повече време с близките си, за да постигнем нещата, за които цял живот мислим и мечтаем, но ни е страх да ги направим, защото се боим „какво ще кажат хората” и рядко са случите, в които се гордеем с това което сме постигнали. Вселената е непредсказуема и е сбор от различни мигове, ситуации и случки. Никой не може да каже как точно ще се развият нещата и дали всъщност ще има край на света.

   

  За вас от горещата апокалиптична точка: Ния Донова

  Снимка: pixabay.com

  Най-новото

  Враждебни ли сме към украинските бежанци? Говорят две украинки, за които България е втори дом

  Войната в Украйна провокира разделение в българското общество и разпали тлеещи вражди между хората. Докато политиците спореха каква подкрепа да...

  Хронологията на една война

  На 24 февруари тази година руският президент Путин започна пълномащабна война в Украйна, наричайки я “специална военна операция”. Реално обаче,...

  Кристиана Атанасова – за музиката, вдъхновението и уроците на живота

  Кристиана Атанасова стартира своята поп кариера през 2022 г. с авторското парче “Имам себе си”. В него тя влага сърцето...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката