Зад кулисите на успеха: Антон Порязов за пътя от търговски представител до НАТФИЗ

Антон Порязов е един от обещаващите млади артисти на българската телевизионна сцена, който има и международни амбиции. Васил Василев, ученик в 11 клас в Езикова гимназия „Гео Милев” , гр. Добрич говори с него за кариерата на актьора и пътя му до тук.

 

Той се ражда с две различни на цвят очи (зелено и кафяво) и два тона късмет. Той е човек с много житейски опит и безброй успехи. Футболист, каратист, мениджър, търговски представител, DJ, актьор и какво ли още не. Участвал е както в наши, така и в чужди продукции – „Под прикритие“, „Откраднат Живот“, „Столичани в повече“ , „Ние, нашите и вашите“, „Нокаут“, филма „Код Лондон с Джерард Бътлър и Морган Фриймън“ , „300: Възходът на една империя“, „Непобедимите 3“ и още много. В него кипи желанието да радва хората както пред камерата така и от сцената, има силна мотивация и в него живеят много персонажи и личности, но той е един – Антон Порязов.

 

От търговски представител на фирма за шоколад до актьор, а в момента завършва НАТФИЗ в класът на Проф. Стефан Данаилов. Разкажи ни накратко за страстта ти към актьорското майсторство и винаги ли си готов на всичко в името на мечтите?

 

Актьорското майсторство за мен е призвание. Трябва да го носиш в сърцето и душата си. Моят професор, който обичам безкрайно умееше само с един поглед да те смрази, разтопи или мобилизира, толкова силна харизма и човешка топла енергия имаше… Това за мен е възможността да радваш хората от сцената и камерата чрез себе изразяване, да накараш някого да се замисли, да се усмихне или да пророни сълза – да вълнуваш!

 

Иначе, нищо не трябва да е на всяка цена, звучи много крайно, дори и постигането на мечтите. Според мен по скоро трябва да бъдеш последователен и трудолюбив. Бих казал, че трябва да си готов за нищо, за да постигнеш всичко.

 

Преминал си през много професии, но коя от тях те научи на най-много? Кой е най-важният урок, който си научавал?

 

Всичко, което съм правил до този момент ме е учило на много. Като пъзел е. Може би спорта ме е научил на дисциплина, а когато бях търговски представител се научих да разпределям и използвам по най-ефективния начин времето си. Също и да ставам много рано сутрин (смее се).

 

Изкуството пък продължава да ми дава уроци свързани с човешкия характер, добрина а понякога и лошотия, за което съм безкрайно благодарен.

 

Най-важният урок е може би това да се стараем да обичаме с цялото си сърце близките си и да не очакваме нищо в замяна.

 

В момента участваш в едно от най-популярните ТВ предавания в ефира – „Маскираният певец“. Какво ще ни споделиш от „бекстейджа“ и какъв опит натрупваш с всеки лайф?

 

Маскираният певец е една сбъдната мечта, доза щастие и вкус на обич в моят живот. В бекстейджа се случват един милион задачи, които екип от изключителни професионалисти изпълнява като пчелички, които събират мед . Мога да ви издам, че преди да се качи на сцената всеки участник излиза от своя собствена стая тип каравана и влиза в друга отделна палатка. Мерките за сигурност наистина са на високо ниво. След като е напълно готов ние – охраната и личният им асистент ги съпровождаме по стъпалата до сцената.

 

Опитът, който натрупвам с всяко излизане на живо е огромен, но най-вече сближаването с енергията и харизмата на всеки един от героите е може би най-вълнуващо.

 

Участвал си както в български, така и международни продукции. Започнал си сам и от нулата – като статист си се учил на терен и си бил даже стенд ин и фото дубльор. Какво е чувството на осъществяването на мечтите?

 

Когато постигнеш нещо, за което си мечтал ти чувстваш момент на пълно щастие! Този момент, в който сърцето ти спира и сетивата ти се изострят на 100 процента! Това е мигът на осъзнаване на твоят труд съпоставен с пътя, който си изминал за да го осъществиш! Чувството е прекрасно, желая го на всеки

 

Сигурен съм, че си модел за подражание на много млади хора днес. Какъв съвет би им дал? Струва ли си да извървиш целият този цветен път и какво ни е нужно за да бъдем щастливи?

 

Хора, обичайте се! Обичайте и това, което правите, или правете това, което обичате. Само така ще бъдете истински щастливи. Ценете труда на другите и се усмихвайте. За да бъдем щастливи ни е нужен късмет, здраве и любов, но и нещо по – простичко понякога като това да видим слънчев лъч през прозореца, да усетим полъха на вятъра или една топла приятелска прегръдка…

Васил

Васил

Казвам се Васил Василев и съм възпитаник на ЧПГТП "Райко Цончев", гр. Добрич. Имам интерес към журналистиката, медиите и социалните мрежи от 8 клас, като първите ми стъпки бяха в младежка рубрика по местната телевизия. За sCOOL Media пиша от септември 2019, като първият ми материал спечели второ място в конкурса на месеца. През март 2020 бях акредитиран да бъда част от българската преса на Евровизия 2020 в Ротердам, Холандия.
Васил