Темата на септември: Една различна учебна година (удължен срок)

Поради голям интерес удължаваме срока за участие в есенния конкурс на sCOOL Media от края на септември до 15 октомври!

 

Намираме се на прага на новата учебна година… учебна година като никоя друга. Вместо обичайните тържествени слова, с които учебните заведения приветстват своите ученици и студенти, всяко едно от тях работи върху сложни планове за управление на учебния процес в условията на пандемия. А въпросите сякаш все още са повече от отговорите.

 

Как ще се организират занятията? Ще бъдат ли присъствени, или дистанционни? Ще трябва ли персоналът и възпитаниците да носят маски, къде и кога? Какво се случва, ако има заразени от коронавирус? Какво да правят студентите, учещи в университети в чужбина, ако учебните заведения решат да изберат дистанционна форма на обучение?

 

Това е само малка част от проблемите, пред които е изправена образователната система в България и по света. Те са източник на огромно напрежение за всички участници в процеса – от директорите и учителите, до учениците и техните родители.

 

Темата може да бъде погледната от многобройни ъгли – на микро ниво, в рамките на едно семейство или училище, както и на макро – като предизвикателство на национално и световно равнище.

 

Говорете с вашите съученици, учители и директори. Проучете многобройните наредби на Министерството на образованието и с помощта на експерти анализирайте тяхната ефективност. Разкажете историите на студенти, които за първи път прекрачват прага на един различен академичен свят. Помислете и за здравните и психологически аспекти от несигурността и промяната. Поинтересувайте как се случват нещата в други страни. Сигурни сме, че никой друг не може да разкаже тези истории по-добре от вас – пряко потърпевшите от ефекта на пандемията върху образованието.

 

Очакваме вашите репортажи, интервюта и статии в писмен, видео, фото или аудио формат на тема “Една различна учебна година” до 15 октомври на нашата редакторска поща editor@scoolmedia.com. Най-добрите материали ще получат награди. 

 

Можете да представите своите идеи и да получите насоки и съвети от нашия редакторски екип на традиционната ми месечна планьорка, която ще се проведе на 16 септември в 18.30. Регистрирайте за участие в планьорката тук. 

 

Очакваме ви!

 

А за онези от вас, които все още не са го направили – можете да ни последвате (както  и  да споделяте) в нашите канали за социални медии:

 

Facebook: https://www.facebook.com/scoolmediaBG/ ,за тагване @scoolmediaBG

Instagram: https://www.instagram.com/scool_media/

YouTube: 

https://www.youtube.com/channel/UCD2YA81-Igp_C3_9D0fpR_A?view_as=subscriber