fbpx

  Темата на юни: Време за бизнес

  |

  „Икономиката, глупако!“ Докато животът в България сякаш бавно започва да се завръща към нормалния си ритъм, тази крилата фраза от президентската кампания на Бил Клинтън през 1992 г. отново придобива актуалност. 

   

  Кризата с коронавируса ни напомни по най-красноречивия начин, че опазването на здравето и живота на хората трябва да бъде приоритет номер една за всяко едно общество. Но освен стотиците хиляди човешки животи, милиони работни места и бизнеси също бяха загубени в резултат от пандемията. Според икономисти и анализатори, възстановяването на световната икономика може да отнеме години.

   

  По света и у нас, многобройни компании, малки и големи, водят ежедневна битка за оцеляване. Битка, в която виждаме страхотни нови идеи, както и забележителни прояви на социална отговорност и солидарност. Затова ви призоваваме да разкажете техните истории – истории за идеи, воля, креативност и кауза. 

   

  Този месец sCOOLmedia си партнира с Junior Achievement Bulgaria за месечния ни конкурс.  Затова ви предлагаме още една възможност: да отразите младежкия стартъп форум „Изгряващи звезди“, който ще се проведе изцяло онлайн между 8 и 12 юни. В рамките на форума, рекорден брой ученици от цялата страна ще представят своите проекти за стартиращи компании. Заповядайте да разкажете за тези идеи, които изненадват със своята навременност и оригиналност. Така sCOOLmedia ще се нареди сред многобройните български медии, чиито репортери ще отразят събитието, и ще бъде единствената, в което ученици ще пишат за ученици.

   

  С това изненадите този месец не свършват. Всички автори, изпратили материали до 22 юни, ще се състезават за участие в лятното предизвикателство на sCOOLmedia “Влез в онлайн редакцията“. Авторите на материали по темите за март и април и май също ще бъдат допуснати в конкурса. В рамките на 5 дни между 1 и 5 юли ще имате възможността да работите в екипи, представляващи мини редакции, по свои медийни проекти с менторството на опитни редактори. Програмата включва и обучения и работилници за развиване на вашите журналистически умения. Излишно е да споменаваме, че най-добрите проекти ще получат награди, а на всички участници обещаваме едно запомнящо се преживяване! Повече информация за това как да кандидатствате, може да намерите тук. 

   

  Очакваме вашите репортажи, интервюта и статии в писмен, видео, фото или аудио формат на тема “Време за бизнес“ до края на юни на нашата редакторска поща [email protected]. Най-добрите материали ще получат награди. 

   

  Ако искате да обсъдите своите идеи за материали с нашия редакторски екип и да получите съвети и насоки, заповядайте на виртуална планьорка с екипа ни на 8 юни, 18.30 часа, като се регистрирате предварително на следния линк: https://forms.gle/r81gFbR3ZZGBSH6c6

   

  Ще ви очакваме!

   

  А за онези от вас, които все още не са го направили – можете да ни последвате (както  и  да споделяте) в нашите канали за социални медии:

   

  Facebook: https://www.facebook.com/sCOOLm (тагвайте на воля @sCOOLm :))

  Instagram: https://www.instagram.com/scool_media/

  YouTube: 

  https://www.youtube.com/channel/UCD2YA81-Igp_C3_9D0fpR_A?view_as=subscriber

   

  Най-новото

  Враждебни ли сме към украинските бежанци? Говорят две украинки, за които България е втори дом

  Войната в Украйна провокира разделение в българското общество и разпали тлеещи вражди между хората. Докато политиците спореха каква подкрепа да...

  Хронологията на една война

  На 24 февруари тази година руският президент Путин започна пълномащабна война в Украйна, наричайки я “специална военна операция”. Реално обаче,...

  Кристиана Атанасова – за музиката, вдъхновението и уроците на живота

  Кристиана Атанасова стартира своята поп кариера през 2022 г. с авторското парче “Имам себе си”. В него тя влага сърцето...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката