fbpx

  Темата на май: Европеец аз да се наричам…

  |

  Месец май тази година ще бъде изцяло под знака на Европа. Ще започне с Деня на Европа на 9 май, посветен на мира и единството, и ще продължи с изборите за Европейски парламент, които в България ще се проведат на 26 май. Изборите, които правим в името на нашето бъдеще, е мотото на редица събития в Брюксел и Страсбург през следващия месец.

   

  Единни ли сме обаче наистина в Европейския съюз? Следват ли европейските политики действително идеята за обединена Европа? Какво показват събития като решението на Великобритания да излезе от съюза и какви са причините за тях?

   

  През наситения с празници и ключови избори месец май ви предизвикваме да помислите и да изследвате темата за Европейския съюз от различни страни. За единството и разединението в него. За ползите и задълженията от това да си страна членка. За националната и европейската идентичност. Гледайте на насоките тук само като идеи и разгърнете въображението си – ще приемем всички журналистически материали с акцент Европа и Европейския съюз.

   

  Важно е обаче отново да внимавате за стила на материала – той не трябва да е тип есе или художествено видео, а да спазва журналистическите правила. Това включва да сте говорили с източници, да сте потърсили всички гледни точки по един проблем, да представите причини за случващото се и да предложите възможни решения. Можете да отразите събитие, свързано с Европа във вашето населено място. Или пък да говорите с ваши съученици, които вече имат право или скоро ще могат да гласуват, за предстоящите избори. Интересуват ли се младите хора от политика и какво искат да видят от хората, които взимат решения в Европа, също е възможен аспект на темата.

   

  Очакваме вашите материали в журналистически жанр – статия, репортаж, интервю, новинарско видео или подкаст, история в снимки. Помислете и за подходяща снимка или илюстрация, която да илюстрира материала ви – и обърнете внимание на правата за ползването им преди да ни я изпратите.

   

  Очакваме вашите материали по темата „Европеец аз да се наричам“ до края на месец май на нашата редакционна поща [email protected]. Не чакайте обаче крайния срок, защото искаме да редактираме материалите, да разпространим най-добрите от тях и да наградим авторите им.

   

  Авторът на най-качествения материал ще спечели таблет Lenovo Tab E7 от нашите партньори Солитрон България, а подгласниците ще се сдобият с някои от най-интересните книги, предоставени от CIELA Books.

   

  Не забравяйте и да харесате и разпространите профилите на sCOOL Media в социалните медии, ако още не сте:

  Facebook – https://www.facebook.com/sCOOLm (тагвайте на воля @sCOOLm :))
  Instagram –  https://www.instagram.com/scool_media/
  YouTube –
  https://www.youtube.com/channel/UCD2YA81-Igp_C3_9D0fpR_A?view_as=subscriber

   

  Успех!

  Най-новото

  Творците на Пловдив

  Освен най-стария град в Европа и индустриалният център на България, Пловдив е известен и със своята вълнуваща и динамична културна...

  Търсим нови автори! Ела на обучение по журналистика и стани част от редакцията

  Националната платформа за ученическа журналистика sCOOL Media търси нови попълнения към страхотния си екип от млади журналисти от цялата страна....

  Промяната настъпва, когато променим средата

  Как България може да спаси младежите си от пропастта на зависимостта

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката