Ежедневните герои, за които не знаем (а трябва)

На всички ни се е случвало да се запитаме защо постоянно чуваме за страхотните истории и постижения на известни лица – политици, спортисти, артисти – а почти никога за обикновените, ежедневни герои около нас. Те може да са наши приятели, съученици, колеги или съседи и да правят много важни и полезни неща за общността ни, но никой да не е чувал за тях. Или пък да имат страхотни постижения у нас или в чужбина, но ехото от тях бързо да заглъхва в информационния шум, в който живеем.

 

Е, сега sCOOL Media иска да научи от вас тези истории.

 

Последните месеци имаме няколко чудесни примера за подобни истории, които достигат до медиите. Някои от тях – като например тази на Татяна Василева, която мечтае да стане първата българка-космонавт – дори излязоха на страницата на нашата ученическа медиа. Небезизвестния сайт uspelite.bg публикува такива истории ежедневно, а българската секция на „Свободна Европа“ дори си има специална ежедневна рубрика за героите, чиито истории си заслужава да знаем.

 

Ето защо редакторите на sCOOL Media ви приканваме да се огледате около вас и да намерите малко известните истории на хора, които си заслужават да бъдат разказани по-добре. Това може да са поредните международни шампиони от състезания по математика, физика или астрономия. Или пък учители, които отиват отвъд пределите на длъжностната си характеристика, за да предоставят по-качествено образование. А защо не и доброволци, които са се захванали със смислена кауза. Ние искаме да видим как изглежда светът през техните очи и да разберем как са станали активните хора, които вървят срещу течението. Защото вярваме, че тези истории на ежедневните герои са по-важен пример, отколкото всяка телевизионна звезда или онлайн „инфлуънсър“ може да даде.

 

Изпратете своята история за ежедневен герой, за който всички трябва да знаем, до 30 ноември на нашата редакторска поща editor@scoolmedia.com. Очакваме вашите интервюта и материали във всички журналистически жанрове, от подкаст през видео до преразказано интервю. И все пак, не чакайте крайният срок, а пускайте смело материалите си, защото искаме да редактираме и разпространим най-добрите от тях възможно най-скоро, както и да наградим авторите им.

 

Не забравяйте и да харесате и разпространите профилите на sCOOL Media в социалните медии, ако още не сте:

Facebook – https://www.facebook.com/sCOOLm (тагвайте на воля @sCOOLm :))
Instagram –  https://www.instagram.com/scool_media/
YouTube –
https://www.youtube.com/channel/UCD2YA81-Igp_C3_9D0fpR_A?view_as=subscriber