Свобода на изразяване и език на омразата: Запишете се на обучение по една важна за медиите тема

Какво е език на омразата и част ли е той от свободата на изразяване? Темата е все по-актуална в съвременния свят. Каним ви да се запишете на обучение за ученици с интерес към журналистиката. Обучението се организира за първи път от Асоциацията на европейските журналисти – България.
Станете част от първата група преминали курса, научете се как да разпознавате и избягвате езика на омразата и как да се противопоставяте на използването на враждебна реч от други.
Обучението е разработено от екип от опитни журналисти, в консултация с експерти психолози и юристи. Ще се проведе изцяло онлайн на 12 май от 18 до 20:30 ч. Местата са ограничени, затова ви молим да се запишете тук:
Завършилите ще получат възможност да създадат свои журналистически материали по темата, които могат да бъдат публикувани в медията за ученическа журналистика sCOOLMedia. А най-добрите материали ще бъдат отличени и ще получат награди.
Обученията са част от проекта “Не просто думи”, или “Not Just Words”, в който с нашите партньори от GLAS Foundation, Bilitis Foundation и Организация на евреите в България „Шалом“ обединяваме усилия, за да създадем среда, която противостои на речта на омразата. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на програма „Права, равенство и гражданство“ (2014–2020) на Европейския съюз.