fbpx

  Свобода на изразяване и език на омразата: Запишете се на обучение по една важна за медиите тема

  |

  Какво е език на омразата и част ли е той от свободата на изразяване? Темата е все по-актуална в съвременния свят. Каним ви да се запишете на обучение за ученици с интерес към журналистиката. Обучението се организира за първи път от Асоциацията на европейските журналисти – България.
  Станете част от първата група преминали курса, научете се как да разпознавате и избягвате езика на омразата и как да се противопоставяте на използването на враждебна реч от други.
  Обучението е разработено от екип от опитни журналисти, в консултация с експерти психолози и юристи. Ще се проведе изцяло онлайн на 12 май от 18 до 20:30 ч. Местата са ограничени, затова ви молим да се запишете тук:
  Завършилите ще получат възможност да създадат свои журналистически материали по темата, които могат да бъдат публикувани в медията за ученическа журналистика sCOOLMedia. А най-добрите материали ще бъдат отличени и ще получат награди.
  Обученията са част от проекта “Не просто думи”, или “Not Just Words”, в който с нашите партньори от GLAS Foundation, Bilitis Foundation и Организация на евреите в България „Шалом“ обединяваме усилия, за да създадем среда, която противостои на речта на омразата. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на програма „Права, равенство и гражданство“ (2014–2020) на Европейския съюз.

  Най-новото

  София Прайд 2022: Горди да бъдем

  "Горди да бъдем": под този надслов се проведе за петнадесети път в столицата шествието в подкрепа на човешките права на...

  Кучетата лаят, а в Министерството на младежта и спорта всичко си върви постарому

  Първата половин година на новите управляващи в Министерството на младежта и спорта (ММС) се оказа като последните 12 години. Волята...

  Стъпка назад (еп. 18): Украйна от Евромайдана насам, летният туризъм и какво е да си „Мениджър за един ден“

  Добре дошли в „Стъпка назад“ – месечният подкаст на sCOOL Media.     Това е мястото, където говорим за младите и техните идеи....

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката