Кристиана и Toshey: „Истински – без поза и фалш“

„Ако имаш любов, не се нуждаеш от нищо друго. Ако ли нямаш, не е от особено значение какво друго имаш.“ С този цитат на Джеймс Бари завършва вторият материал на Михаела Николова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца, за sCOOL Media. Този път тя се спира на интервю – но не с когото и да е, а с музикантите Тодор Георгиев (Toshey) и Кристиана Асенова. Какво споделят те за връзката си и за това да се занимаваш с музика в България вижте в материала на Михаела по-долу. Репортажът й за края на света от пилотния брой на sCOOL Media можете да прочетете тук.

 

Вероятно сте попадали на статии и материали, свързани с края на света, който трябваше да настъпи на 1 февруари. Е, светът все още не е достигнал своята финална точка и месецът на влюбените – февруари, се откри пред нас. Фразата „Ще те обичам до края на света“ се превърна в „След края на света идва ред на любовта“.

 

Днес имам огромното удоволствие да разбера как любовта и нейните цветове са усетени от една колоритна и любима за мен влюбена двойка. Става въпрос за талантливите Тодор Георгиев (Toshey) и Кристиана Асенова, които са заедно както в професионален, така и в личен план. Двамата са изключително позитивни и умеят да предават от тази красива енергия и на околните.

 

Неотдавна беше празникът на влюбените „Свети Валентин“. Отбелязахте ли го по някакъв начин и считате ли го за необходим, като напомняне за обвързаните да си покажат, че са значими един за друг?

Тодор: И двамата сме на мнение, че любовта се празнува всеки ден, без изключение!

Хубаво е да има един специален ден за това, но за съжаление по-скоро се набива на очи позьорският елемент там. Много хора избират да ходят по ресторанти, което не е много готино… По-хубаво е да направиш спонтанна изненада на половинката си, отколкото да чакате 14-ти за да сте романтични!

 

Вие не се притеснявате и открито заявявате в социални мрежи връзката си. Имате две съвместни песни, последната от които набира много голяма популярност и причината е наистина качественото съдържание, което предлагате. Макар нито веднъж в текста на песента да не се споменават думите „любов“ и „обич“, любовното послание е силно изразено и лесно доловимо. Умишлено ли тези думи са избегнати?

Тодор: Клишето „ако обичаш някого, нека целият свят да разбере“ не е клише. Щом искаш да прекараш живота си с някого, няма защо да го криеш.

Колкото до посланието – има хиляди начини да изразиш любов. Аз като текстописец предпочитам да влагам повече мисъл в думичките. Винаги има и по-красив начин да изразиш любов, отколкото да я казваш точно с тези два израза. Това си е типичен похват за мен и тепърва ще го използвам!

 

Много са клишетата, които са се утвърдили в любовта, но всеки човек е различен, за двойките важи същото. Трябва ли стереотипите в любовните взаимоотношения да се пречупват или са стигнали до толкова честата си употреба именно заради правотата им? Вашата връзка извън клишетата ли е?

Тодор: Т.нар. „клишета“ повече пъти са хубаво нещо. Да направиш закуска, да донесеш цветя (макар че аз нося на Криси само засадени цветя)… . Любовта се усеща, няма правилник там. Важното е сърцето и душата ти да са на правилното място!

 

От пръв поглед ли разбрахте, че си подхождате и че това е правилният за вас човек?

Тодор: Винаги сме се привличали и винаги сме се разбирали. Много преди да започнем връзка, приятелската обич между нас е била силна и е имало моменти, в които сме били на ръба да прекрачим границата. Когато я прекрачихме усетихме, че това е най-правилното решение, което сме взимали в личен план.

 

Вярвате ли в съществуването на вечна любов или смятате, че с времето се изчерпва?

Тодор: Ако е истинска – вечна е. Изчерпват се моментни ситуации. Но любовта е непреходна. В първи етап се срещате, след това скрепявате този съюз с брак, след това гледате деца, внуци… Това е доживотна мисия. Нито един от нас двамата никога не си е падал по мимолетни неща!

 

Страхувате ли се от негативната енергия, породена от завист, която може да получите, споделяйки отношенията си пред толкова много хора в социалните мрежи като Instagram и Facebook, а и чрез съвместните видеа в YouTube канала „Как ТаКа?“ ?

Тодор: За демоните има светена вода, хаха! На света има зло, но историята е доказала, че доброто в крайна сметка побеждава. Никой не може да ни докосне с лоша енергия, защото ние няма да го позволим. Вече сме се изправяли пред страшни предизвикателства. Много от тях могат да бъдат разчетени във „Винаги с теб“. Нямаме намерение някога нещо да ни сломи.

 

Трудно ли съчетавате личния си живот и кариерата и вярно ли е, че в България е почти невъзможно за младите артисти да пробият в шоубизнеса?

Тодор: Много млади артисти са разглезени и търсят бърза слава. СкандаУ например се бориха зверски много години – 9, ако трябва да сме точни. 9 години по-късно ги очаква пълна „Арена Армеец“! Труд и постоянство. А личния живот и кариерата съчетаваме лесно, защото правим едно и също нещо двамата.

 

Вие сте творци и като такива изразявате чувствата си в музиката. Чрез нея посланията ви достигат до голяма аудитория, докосват много сърца… Какво е нещото, което искате да бъде запомнено от песните ви?

Тодор: Истински – без поза и фалш!