fbpx

  Влез в редакцията!

  |

  [dropcaps type=’normal’ font_size=’64’ color=“ background_color=“ border_color=“]Х[/dropcaps]ей, ти! Да – точно ти! Изглеждаш ми като някой, който има добра история за разказване. Страхотна идея за видео репортаж. Яко фотоесе, което всеки трябва да види. Или пък аудио подкаст с най-умната дискусия, която трябва да бъде чута от повече хора. А защо не майсторски написана статия?

   

  Може би искаш да интервюираш някой много интересен човек. Или пък да разкажеш за най-шантавото пътешествие до място, за което малко хора знаят. Защо пък да не споделиш за успехите на твои съученици или пък да обърнеш внимание на проблем в твоя град, за който се знае малко?

   

  Е, сега имаш възможността да направиш точно това, като използваш платформата за ученическа журналистика sCOOL Media.

   

  [blockquote text=“Освободи своя вътрешен журналист. Разкажи историята добре. Накарай другите да им пука.“ text_color=““ width=““ line_height=“undefined“ background_color=““ border_color=““ show_quote_icon=“no“ quote_icon_color=““]

   

  Ще получиш напътствия от редактори с опит в областта на медиите и журналистиката. Ще усетиш как работят медиите от първа ръка. Ще разбереш най-важните похвати на писането, фоторепортерството, как да разкажеш една история добре, как да заснемеш видео или аудио-истории, от които другите да треперят от вълнение. Ще научиш как да репортерстваш етично, как да отразяваш новини, как да проверяваш фактите и, разбира се – как да различаваш фалшивите новини.

   

  Как да се присъединиш към нашата редакция:

  Ако искаш да станеш автор при нас, трябва да си ученик в гимназиален курс (8-12 клас), а материалите, които ни изпращаш да отговарят на следните критерии:

   

  • Да намериш добра история
  • Да я разкажеш по оригинален и завладяващ начин
  • Да ни изпратиш финалната ѝ версия, готова за публикуване
  • Да спазваш правилата на Етичния кодекс на българските медии

   

  Ииии…състезание!

  sCOOL Media също иска от теб да се съревноваваш с други ученици-репортери в състезание за автор на месеца и материал на месеца.

   

  Автор на месеца

   

  Ако искаш да станеш автор на месеца, трябва да:

   

  • Да публикуваш редовно на нашата платформа (поне два материала в определен месец)
  • Да публикуваш поне два типа материали (текст, видео, аудио или снимков)
  • Да отразиш поне две различни теми в един месец или да отразиш наистина оригинална тема в два различни формата

   

  Материал на месеца

   

  Най-добрата история, написана по най-оригиналната тема, отразена по най-интересния начин (която все пак се придържа към Етичния кодекс на българските медии) ще грабне тази награда, която се присъжда от главния ни редактор.

   

  Илюстрация: Теодор Лозанов

  Най-новото

  Творците на Пловдив

  Освен най-стария град в Европа и индустриалният център на България, Пловдив е известен и със своята вълнуваща и динамична културна...

  Търсим нови автори! Ела на обучение по журналистика и стани част от редакцията

  Националната платформа за ученическа журналистика sCOOL Media търси нови попълнения към страхотния си екип от млади журналисти от цялата страна....

  Промяната настъпва, когато променим средата

  Как България може да спаси младежите си от пропастта на зависимостта

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката