fbpx

  Влез в редакцията!

  |

  [dropcaps type=’normal’ font_size=’64’ color=“ background_color=“ border_color=“]Х[/dropcaps]ей, ти! Да – точно ти! Изглеждаш ми като някой, който има добра история за разказване. Страхотна идея за видео репортаж. Яко фотоесе, което всеки трябва да види. Или пък аудио подкаст с най-умната дискусия, която трябва да бъде чута от повече хора. А защо не майсторски написана статия?

   

  Може би искаш да интервюираш някой много интересен човек. Или пък да разкажеш за най-шантавото пътешествие до място, за което малко хора знаят. Защо пък да не споделиш за успехите на твои съученици или пък да обърнеш внимание на проблем в твоя град, за който се знае малко?

   

  Е, сега имаш възможността да направиш точно това, като използваш платформата за ученическа журналистика sCOOL Media.

   

  [blockquote text=“Освободи своя вътрешен журналист. Разкажи историята добре. Накарай другите да им пука.“ text_color=““ width=““ line_height=“undefined“ background_color=““ border_color=““ show_quote_icon=“no“ quote_icon_color=““]

   

  Ще получиш напътствия от редактори с опит в областта на медиите и журналистиката. Ще усетиш как работят медиите от първа ръка. Ще разбереш най-важните похвати на писането, фоторепортерството, как да разкажеш една история добре, как да заснемеш видео или аудио-истории, от които другите да треперят от вълнение. Ще научиш как да репортерстваш етично, как да отразяваш новини, как да проверяваш фактите и, разбира се – как да различаваш фалшивите новини.

   

  Как да се присъединиш към нашата редакция:

  Ако искаш да станеш автор при нас, трябва да си ученик в гимназиален курс (8-12 клас), а материалите, които ни изпращаш да отговарят на следните критерии:

   

  • Да намериш добра история
  • Да я разкажеш по оригинален и завладяващ начин
  • Да ни изпратиш финалната ѝ версия, готова за публикуване
  • Да спазваш правилата на Етичния кодекс на българските медии

   

  Ииии…състезание!

  sCOOL Media също иска от теб да се съревноваваш с други ученици-репортери в състезание за автор на месеца и материал на месеца.

   

  Автор на месеца

   

  Ако искаш да станеш автор на месеца, трябва да:

   

  • Да публикуваш редовно на нашата платформа (поне два материала в определен месец)
  • Да публикуваш поне два типа материали (текст, видео, аудио или снимков)
  • Да отразиш поне две различни теми в един месец или да отразиш наистина оригинална тема в два различни формата

   

  Материал на месеца

   

  Най-добрата история, написана по най-оригиналната тема, отразена по най-интересния начин (която все пак се придържа към Етичния кодекс на българските медии) ще грабне тази награда, която се присъжда от главния ни редактор.

   

  Илюстрация: Теодор Лозанов

  Най-новото

  Враждебни ли сме към украинските бежанци? Говорят две украинки, за които България е втори дом

  Войната в Украйна провокира разделение в българското общество и разпали тлеещи вражди между хората. Докато политиците спореха каква подкрепа да...

  Хронологията на една война

  На 24 февруари тази година руският президент Путин започна пълномащабна война в Украйна, наричайки я “специална военна операция”. Реално обаче,...

  Кристиана Атанасова – за музиката, вдъхновението и уроците на живота

  Кристиана Атанасова стартира своята поп кариера през 2022 г. с авторското парче “Имам себе си”. В него тя влага сърцето...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката