fbpx

  Време за бизнес…и за награди!

  |

  През юни sCOOL Media предизвика младите си автори да погледнат в дълбочина една тема от ключово значение в пика на пандемията, а именно: как се справя бизнесът? Как оцеляват компаниите в условията на разгръщаща се икономическа криза и кои техни идеи работят?

   

  За юнската ни бизнес тема си партнирахме с приятелите ни от Junior Achievement Bulgaria, които предоставиха на екипа ни възможността да отрази младежкия стартъп форум „Изграващи звезди“, в рамките на който рекорден брой младежи от цялата страна представиха своите проекти за стартиращи компании.

   

  Радваме се, че темата вдъхнови нашите автори да разкажат впечатляващи истории за силата на идеите, волята и креативността. Ето и които са отличените материали за месец юни!

   

  Първата поощрителна награда  – книга от нашите партньори от издателство Сиела, които продължават да осигуряват интересни изненади за нашите автори – отива при Васил Василев от Частна профилирана гимназия „Райко Цончев“ – гр. Добрич за текста му „Изгряващите звезди“ на Junior Achievement. Васил се свърза с четири от най-добрите ученически компании от цяла България, за да ги представи в четири блиц интервюта. Какво разказаха те можете да разберете тук.

   

  Своята библиотека с книга от Сиела ще попълни и Кристиян Юлзари от русенската английска езикова гимназия „Гео Милев“, който също избра да отрази идеите на най-обещаващите младежки компании в страната в материала си „Кои са най-добрите младежки стартъпи за 2020 г.“?

   

  Голямата награда за юни отива при Снежана Дончева, ученичка в езиковата гимназия „Людмил Стоянов“ в Благоевград за текста й „Small businesses and their larger-than-life ideas during a pandemic“. Материалът разказва историите на два бизнеса от два различни края на света – Ню Йорк и Варна – които бързо успявят да адаптират дейността си така, че да дадат адекватен отговор на проблемите, породени от пандемията от коронавирус.

   

  Поздравления на наградените! А на всички автори и приятели на sCOOL Media желаем вдъхновение и през лятото! Напомняме ви, че до септември можете да пишете по новата ни тема „Нашето (корона) лято“. Очакваме материалите ви, а за най-добрите, както винаги, ще има и награди 🙂

   

  Най-новото

  Враждебни ли сме към украинските бежанци? Говорят две украинки, за които България е втори дом

  Войната в Украйна провокира разделение в българското общество и разпали тлеещи вражди между хората. Докато политиците спореха каква подкрепа да...

  Хронологията на една война

  На 24 февруари тази година руският президент Путин започна пълномащабна война в Украйна, наричайки я “специална военна операция”. Реално обаче,...

  Кристиана Атанасова – за музиката, вдъхновението и уроците на живота

  Кристиана Атанасова стартира своята поп кариера през 2022 г. с авторското парче “Имам себе си”. В него тя влага сърцето...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката