fbpx

  ,,Кой ще каже какво е любов …”

  |

  Всеки може да разбира любовта по свой начин – затова деветокласникът Васил Дечевски тръгва по коридорите на училището си – СУ „Васил Дечев“, гр. Чепеларе, в търсене на различните гледни точки. Вижте какво споделят съучениците му и колко умело Васил е успял да предаде думите им – с кратки и ясни цитати, които въвежда през разнообразни глаголи без да повтаря традиционните „казва“ и „споделя“. 

   

  Днешната тема, която ще коментираме, е приближаващата дата 14-ти февруари – Денят на влюбените. Макар и празникът да води началото си още от далечното Средновековие, днес той става все по-популярен, особено за нас – тийнейджърите. И в този ред на мисли е редно да обсъдим какво представлява любовта.

   

  За целта реших да се разходя из коридорите на своето училище, за да събера няколко гледни точки. Поне според мен има и по-добри обяснения от пеперудите, пърхащи в стомаха.

   

  За да ми каже какво е любов, първо се обръщам към Гергана Петрова от 8-ми клас. Тя е спокойна и добронамерена. Познавам я от няколко години. „Споделянето на чувства с близък за нас човек винаги ни е карало да се чувстваме добре. Любовта е нужна на всеки. Някои смятат, че подобни емоции ни правят слаби, но те не са нито сила, нито слабост, а просто част от нас“ – разсъждава 15-годишното момиче. Допълва, че лично за нея любовта е първично чувство, което ни пречи да загубим човечността си и дори своята цялостна същност.

   

  Край мен минава моят съученик Искрен Керозов. Не знам дали се е влюбвал, но винаги показва уважение към хората. Искам и негово мнение по темата любов. „Според мен е важно да обясним и как точно се влюбваме. Всъщност няма определено обяснение. Например, могат да се влюбят хора, които имат напълно еднакви интереси, но също и такива, които нямат нищо общо помежду си. Не съществуват показатели, разкриващи  дали  някой е подходящ за нас – все пак това не е наука.“

   

  Тук вече се намесва Добромира Янкова, ученичка от 11-ти клас. Тя е особено идеалистична личност. Ето на какво обръща внимание: „Смятам, че всеки човек може да се влюби само веднъж. Знам, че моето мнение не съвпада с вашето, но ако любовта е истинска, това не означава ли, че тя е и вечна? Звучи банално, но сигурно сте съгласни с това, че човекът е особен биологичен вид и може да изразява чувствата си доста по-дълбоко“- споделя един съвременен Платон.

   

  Дойде и моят ред да кажа какво е любов. Поводът е ясен – Свети Валентин. Това не е ден, на който просто да подарите кутия с бонбони на любимия човек, а да му покажете, че наистина го обичате – не само на него, а и на всички скъпи за вас хора, и не само на този ден, а и през всички останали. Според мен празникът на любовта чества всеки вид любов и ни показва, че винаги трябва да изразяваме обичта си. Това е неговото истинско значение.

  Най-новото

  Враждебни ли сме към украинските бежанци? Говорят две украинки, за които България е втори дом

  Войната в Украйна провокира разделение в българското общество и разпали тлеещи вражди между хората. Докато политиците спореха каква подкрепа да...

  Хронологията на една война

  На 24 февруари тази година руският президент Путин започна пълномащабна война в Украйна, наричайки я “специална военна операция”. Реално обаче,...

  Кристиана Атанасова – за музиката, вдъхновението и уроците на живота

  Кристиана Атанасова стартира своята поп кариера през 2022 г. с авторското парче “Имам себе си”. В него тя влага сърцето...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката