fbpx

  Летни (корона) награди

  |

  „А лятото е само наужки, замирише ли на печени чушки“, пее поетът с китара Димитър Таралежков. Е, по улиците вече от седмици мирише на печени чушки, а дните се скъсяват и захладняват, което означава че и края на лятото настъпва. Но не се косете – и есента може да бъде прекрасна, особено ако започва с награди за авторите на най-добрите материали от летния конкурс на sCOOL Media „Нашето (корона) лято“.

   

  Тази година лятото наистина беше странно, и то по начини, които не сме могли и да си представим в началото. Вместо да се крият от вируса, хората излязоха на ежедневни протести срещу правителството и главния прокурор, отидоха на море на позабравеното от мнозина българско Черноморие и спортуваха сякаш бяха вързани у тях с месеци (което всъщност е точно каквото се случи). А нашите автори умело забелязаха тези интересни теми и самоотвержено отделиха от ваканционните си месеци да ги отразят.

   

  Безапелационно, първата награда – ваучери и книги от партньорите ни от издателство „Сиела“ – отива при дуото Александра Дралчева и Кристиян Юлзари, които разказаха за трудностите на туристическия бранш по Черноморието заради пандемията в свой текст, придружен от видео. Задълбочения им анализ, който се базираше не само на интервюта с хотелиери, но и на статистически данни, бе оценен по достойнство и препубликуван от сайта „Свободна Европа“, което само показва колко напредват нашите млади колеги в развитието си. Браво!

   

  Техни подгласници са Катерина Василева за текста ѝ „Лятото на нашето недоволство: протестът на младите“ и Айлин Хаджийска за „Спортът в извънредно положение: какво се промени?“ Материалът на Катерина, която разказа за летните протести в няколко статии, ни направи впечатление заради факта, че дава гласност на протестиращите младежи – нещо, което рядко ще видите в мейнстрийм медиите. В своя материал пък Айлин разказва за това как един спортен клуб се справя със сложната пандемична обстановка и се готви за следващия спортен сезон. Двете ще получат книги от „Сиела“.

   

  Поздравления на наградените, а на останалите – благодарим за усилията и очакваме следващите ви текстове по темата за септември „Една различна учебна година“. Дерзайте!

  Най-новото

  Враждебни ли сме към украинските бежанци? Говорят две украинки, за които България е втори дом

  Войната в Украйна провокира разделение в българското общество и разпали тлеещи вражди между хората. Докато политиците спореха каква подкрепа да...

  Хронологията на една война

  На 24 февруари тази година руският президент Путин започна пълномащабна война в Украйна, наричайки я “специална военна операция”. Реално обаче,...

  Кристиана Атанасова – за музиката, вдъхновението и уроците на живота

  Кристиана Атанасова стартира своята поп кариера през 2022 г. с авторското парче “Имам себе си”. В него тя влага сърцето...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката