fbpx

  Летни награди за пролетни постижения

  |

  Последните няколко месеца бяха бурни и заети за всички ни – от една страна, авторите на sCOOL Media трябваше да се адаптират към постоянно променящите се правила за учене – веднъж присъствено, след това дистанционно, после обратно… На редакторския ни екип пък му се наложи да се фокусира върху предизборни и следизборни страсти по линия на репортерската ни работа…

   

  Изобщо, всичко стана много сложно и не стигнахме до награждаването на най-добрите материали от последните месеци, а такива имаше и по двете теми, които зададохме: “Истории с кауза” и “Изборите, които правим”. Ето и победителите:

   

  Голямата награда – ваучери от партньорите ни от издателство “Сиела” – ще отиде в Чепеларе при Йорданка Йончева, която разказа в страхотно видеоинтервю историята на местния будител – 28-годишния Ангел Николов, който вдъхва живот на местното читалище. Добре монтираното видео и чудесно подбраните въпроси на Йорданка ни карат да си мислим, че я очаква солидна телевизионна кариера. Браво!

   

  Поощрителните награди – книги от “Сиела” – пък отиват при:

   

  Станимир Тодоров, който се обърна към ученици и бъдещи студенти, за да разбере как се е променило отношението им към ученето в чужбина след пандемията в своя материал “Изборите, които правим”: Учене в България или в чужбина?

   

  Редовния ни автор Айлин Хаджийска, която пък взе интервю от общинския съветник в Столична община и създател на едно от най-успешните движения за градска промяна Борис Бонев, също получава награда-книга за увлекателния разговор за каузите на “Спаси София”. 

   

  Друго интервю за човек с кауза, което заслужи награда, е това на Михаела Георгиева с младия писател Иво Христов. То се превърна в един от най-четените материали на сайта ни изобщо! 

   

  Последно, но не и по важност, идва интервюто на Петър Желев, възпитаник на СУ „Никола Йонков Вапцаров в гр. Генерал Тошево с учителката Ани Димитрова. В него двамата разчупват стереотипа за това какво означава да си учител в България и защо професията, често свързвана само със стрес и тежки условия за работа може да бъде и много приятна. 

   

  Благодарим на тези, а и на всички други автори, които ни изпращаха материали през последните месеци. Надяваме се лятната ваканция да ви вдъхнови и да продължим да получаваме интересни статии, видеа и подкасти по темата на лятото. Очаквайте я обявена утре!

   

  Най-новото

  София Прайд 2022: Горди да бъдем

  "Горди да бъдем": под този надслов се проведе за петнадесети път в столицата шествието в подкрепа на човешките права на...

  Кучетата лаят, а в Министерството на младежта и спорта всичко си върви постарому

  Първата половин година на новите управляващи в Министерството на младежта и спорта (ММС) се оказа като последните 12 години. Волята...

  Стъпка назад (еп. 18): Украйна от Евромайдана насам, летният туризъм и какво е да си „Мениджър за един ден“

  Добре дошли в „Стъпка назад“ – месечният подкаст на sCOOL Media.     Това е мястото, където говорим за младите и техните идеи....

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката