fbpx

  Летни награди за пролетни постижения

  |

  Последните няколко месеца бяха бурни и заети за всички ни – от една страна, авторите на sCOOL Media трябваше да се адаптират към постоянно променящите се правила за учене – веднъж присъствено, след това дистанционно, после обратно… На редакторския ни екип пък му се наложи да се фокусира върху предизборни и следизборни страсти по линия на репортерската ни работа…

   

  Изобщо, всичко стана много сложно и не стигнахме до награждаването на най-добрите материали от последните месеци, а такива имаше и по двете теми, които зададохме: “Истории с кауза” и “Изборите, които правим”. Ето и победителите:

   

  Голямата награда – ваучери от партньорите ни от издателство “Сиела” – ще отиде в Чепеларе при Йорданка Йончева, която разказа в страхотно видеоинтервю историята на местния будител – 28-годишния Ангел Николов, който вдъхва живот на местното читалище. Добре монтираното видео и чудесно подбраните въпроси на Йорданка ни карат да си мислим, че я очаква солидна телевизионна кариера. Браво!

   

  Поощрителните награди – книги от “Сиела” – пък отиват при:

   

  Станимир Тодоров, който се обърна към ученици и бъдещи студенти, за да разбере как се е променило отношението им към ученето в чужбина след пандемията в своя материал “Изборите, които правим”: Учене в България или в чужбина?

   

  Редовния ни автор Айлин Хаджийска, която пък взе интервю от общинския съветник в Столична община и създател на едно от най-успешните движения за градска промяна Борис Бонев, също получава награда-книга за увлекателния разговор за каузите на “Спаси София”. 

   

  Друго интервю за човек с кауза, което заслужи награда, е това на Михаела Георгиева с младия писател Иво Христов. То се превърна в един от най-четените материали на сайта ни изобщо! 

   

  Последно, но не и по важност, идва интервюто на Петър Желев, възпитаник на СУ „Никола Йонков Вапцаров в гр. Генерал Тошево с учителката Ани Димитрова. В него двамата разчупват стереотипа за това какво означава да си учител в България и защо професията, често свързвана само със стрес и тежки условия за работа може да бъде и много приятна. 

   

  Благодарим на тези, а и на всички други автори, които ни изпращаха материали през последните месеци. Надяваме се лятната ваканция да ви вдъхнови и да продължим да получаваме интересни статии, видеа и подкасти по темата на лятото. Очаквайте я обявена утре!

   

  Най-новото

  Творците на Пловдив

  Освен най-стария град в Европа и индустриалният център на България, Пловдив е известен и със своята вълнуваща и динамична културна...

  Търсим нови автори! Ела на обучение по журналистика и стани част от редакцията

  Националната платформа за ученическа журналистика sCOOL Media търси нови попълнения към страхотния си екип от млади журналисти от цялата страна....

  Промяната настъпва, когато променим средата

  Как България може да спаси младежите си от пропастта на зависимостта

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката