Летни награди за пролетни постижения

Последните няколко месеца бяха бурни и заети за всички ни – от една страна, авторите на sCOOL Media трябваше да се адаптират към постоянно променящите се правила за учене – веднъж присъствено, след това дистанционно, после обратно… На редакторския ни екип пък му се наложи да се фокусира върху предизборни и следизборни страсти по линия на репортерската ни работа…

 

Изобщо, всичко стана много сложно и не стигнахме до награждаването на най-добрите материали от последните месеци, а такива имаше и по двете теми, които зададохме: “Истории с кауза” и “Изборите, които правим”. Ето и победителите:

 

Голямата награда – ваучери от партньорите ни от издателство “Сиела” – ще отиде в Чепеларе при Йорданка Йончева, която разказа в страхотно видеоинтервю историята на местния будител – 28-годишния Ангел Николов, който вдъхва живот на местното читалище. Добре монтираното видео и чудесно подбраните въпроси на Йорданка ни карат да си мислим, че я очаква солидна телевизионна кариера. Браво!

 

Поощрителните награди – книги от “Сиела” – пък отиват при:

 

Станимир Тодоров, който се обърна към ученици и бъдещи студенти, за да разбере как се е променило отношението им към ученето в чужбина след пандемията в своя материал “Изборите, които правим”: Учене в България или в чужбина?

 

Редовния ни автор Айлин Хаджийска, която пък взе интервю от общинския съветник в Столична община и създател на едно от най-успешните движения за градска промяна Борис Бонев, също получава награда-книга за увлекателния разговор за каузите на “Спаси София”. 

 

Друго интервю за човек с кауза, което заслужи награда, е това на Михаела Георгиева с младия писател Иво Христов. То се превърна в един от най-четените материали на сайта ни изобщо! 

 

Последно, но не и по важност, идва интервюто на Петър Желев, възпитаник на СУ „Никола Йонков Вапцаров в гр. Генерал Тошево с учителката Ани Димитрова. В него двамата разчупват стереотипа за това какво означава да си учител в България и защо професията, често свързвана само със стрес и тежки условия за работа може да бъде и много приятна. 

 

Благодарим на тези, а и на всички други автори, които ни изпращаха материали през последните месеци. Надяваме се лятната ваканция да ви вдъхнови и да продължим да получаваме интересни статии, видеа и подкасти по темата на лятото. Очаквайте я обявена утре!