fbpx

  Да поговорим за най-важното ни: здравето

  |

  При избора на тема за месец март, екипът на Scoolmedia вече беше наясно, че разпространението на коронавируса вероятно ще достигне и до България и ще се превърне в най-важния проблем за обществото ни. Все още обаче нямахме представа за скоростта и силата, с която пандемията ще обхване света и ще промени живота на всеки един негов гражданин.

  Не предполагахме, че за броени дни вие, учениците, ще усвоявате учебния материал пред домашния компютър, а ние, възрастните, ще провеждаме работните си срещи онлайн, докато се опитваме да ви помагаме да не изоставате с уроците. Че лекарите и медицинските сестри ще се превърнат в героите на нашето време, денонощно рискувайки животите си, за да спасяват други, и че всички заедно ще имаме нова важна мисия: да опазим баба и дядо здрави.

  Ето защо, днес, повече от всякога сме убедени, че няма по-важна тема от тази за здравето. Реалността избра да ни го покаже по най-красноречивия и безкомпромисен начин. Затова ви каним да продължим разговора за здравето и през април.

  Ако трябва да сме напълно честни, ще ви признаем, че отразяването на темата в сегашните условия е огромно предизвикателство за всеки опитен журналист. Редуването на социална изолация с работа на терен при спазване на извънредни предпазни мерки е източник на стрес и несигурност.

  Затова нашият съвет е: останете си вкъщи и дайте воля на креативността и въображението си. Покажете ни как да използваме по-добре времето си у дома, как да се справяме с тревожността и депресията и как се възприема новата форма на обучение от българските ученици и учители. Разкажете ни за ефекта от пандемията и извънредното положение върху вашето населено място, като разговаряте с лекари, учители, социални работници, собственици на бизнеси.

  Ако пък искате да се опитате да отговорите на въпрос за милион долара, а именно – какъв ще бъде светът след коронавируса – можете да проучите теориите на водещите световни анализатори и учени и да говорите с експерти. Възможностите са безброй, а ние очакваме вашите материали с нетърпение.

  Не забравяйте, че до 15 април можете да кандидатствате с материали на английски език за обучителния лагер по журналистика, организиран от АЕЖ-България и Фулбрайт с подкрепата на Посолството на САЩ в България.

  Успех и бъдете здрави!

  Най-новото

  Враждебни ли сме към украинските бежанци? Говорят две украинки, за които България е втори дом

  Войната в Украйна провокира разделение в българското общество и разпали тлеещи вражди между хората. Докато политиците спореха каква подкрепа да...

  Хронологията на една война

  На 24 февруари тази година руският президент Путин започна пълномащабна война в Украйна, наричайки я “специална военна операция”. Реално обаче,...

  Кристиана Атанасова – за музиката, вдъхновението и уроците на живота

  Кристиана Атанасова стартира своята поп кариера през 2022 г. с авторското парче “Имам себе си”. В него тя влага сърцето...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката