Темата на февруари: Любов по време на пандемия

Февруари – месецът на любовта. Чували сте това клише, нали? И ние не сме му фенове. Не защото не държим на любовта, напротив. Просто вярваме, че време за любов има през цялата година.

 

Същевременно обаче, в условията на продължаваща близо година пандемия, любовта също не е това, което беше. COVID-19 промени не само начина, по който учим, живеем и работим, но и интимното общуване. Обичайните места, на които можем да срещаме и забавляваме, се оказаха трайно затворени. Ето защо общуването се пренесе онлайн, включително и по отношение на интимните контакти. Сайтовете и приложенията за запознанства, които набираха скорост още преди пандемията, изведнъж се превърнаха в единствена опция за бягство от самотата за мнозина. Макар и т.нар. онлайн dating да създава усещане за свобода, психолози предупреждават, че случаите на депресия и тревожност, породени от него, значително са се увеличили.

 

Докато за някои става все по-трудно да се срещнат, то COVID-19 постави под сериозно изпитание и способността на много двойки и семейства да останат заедно. Уви, през последната година се наблюдава и бум на разводите, както и зачестяване на случаите на домашно насилие.

 

ОК, убедихме ви, че не е лесно да обичаш по време на пандемия. Но да не гледаме на света само в черни краски. Паралелно с пика на разводите, по света и у нас се говори и за бейби бум. Животът е способен да поднася хубави изненади дори и в най-мрачните моменти, затова сме сигурни, че въпреки че раздели множество двойки, тя е успяла да събере и немалко нови или да накара хора, отчуждили се един от друг, да се преоткрият. Може би вие познавате някои от тях?

 

Не е задължително историите за любовта да бъдат захаросани и да завършват със щастлив край. За съжаление. Но те винаги са важни и вълнуващи. Разкажете ни ги!  Като едни истински журналисти не забравяйте да изследвате темата в дълбочина.

 

Очакваме вашите репортажи, интервюта и статии в писмен, видео, фото или аудио формат на тема “Любов по време на пандемия ” до 3 март на нашата редакторска поща editor@scoolmedia.com. Най-добрите материали ще получат награди. 

 

Можете да представите своите идеи и да получите насоки и съвети от нашия редакторски екип на традиционната ми месечна планьорка, която ще се проведе на 8 февруари в 18.30 часа.  Регистрирайте се за участие в планьорката до 12.00 часа на 8 февруари на този линк:  https://forms.gle/mYA4PgnT9QeXxD5w8

 

Очакваме ви!

 

А за онези от вас, които все още не са го направили – можете да ни последвате (както  и  да споделяте) в нашите канали за социални медии:

 

Facebook: https://www.facebook.com/scoolmediaBG/ ,за тагване @scoolmediaBG

Instagram: https://www.instagram.com/scool_media/

YouTube: 

https://www.youtube.com/channel/UCD2YA81-Igp_C3_9D0fpR_A?view_as=subscriber