Лидия Ганева: „Надявам се България да се завърне на Детската Евровизия“

Лидия Ганева е една от най-младите звезди на българската музикална сцена. Всеки ден тя намира милиони причини да направи деня си вълшебен. Тя знае как да преследва мечтите си и успехите й не закъсняват. Лидия представи страната ни достойно на Детската Евровизия през 2017 г. в Малта с песента си „Вълшебен ден“. Вижте какво сподели младата певица пред Васил Василев, единадесетокласник от ЕГ „Гео Милев“, гр.Добрич за Scool Media:

 

Ти представи страната ни за последно на Детската Евровизия през 2017 г. в Малта. Минаха почти три години оттогава. Какво се промени в теб и какво остана същото?

Евровизия ми даде много. Запознах се с много добри музиканти. От ранна възраст се научих да се трудя. Щастлива съм, че имам още две песни, написани за мен и вокална група ”Мики Маус” едната от Румен Бояджиев-син и Даниела Кузманова – “ Очите на мама“. Другата, „Милиони причини“, е създадена от Владимир Ампов – Графа, които композира и „Вълшебен ден“, с която се представих на Евровизия. След работата с тези страхотно творци. каквото и да изпея оттук нататък ще бъде задължаващо.

 

През изминалото лято заедно с един от най-близките ми хора – Николай Христов, започнахме да мислим за създаването на наша авторска музика. Научих се да работя в екип. Направихме няколко концерта. На последния представихме и авторската ни песен „Her song“. Лятото ще я чуете.

На какви творчески успехи се радваш в момента? Какви цели си постави за 2020 г.?

Искам да създавам авторска музика и вече имам шест песни заедно с Николай Христов. Пиша блог, снимам. Целите ми тази година са именно да продължа с развитието в тези три области, за да вдъхновяват и помагат на хората около мен, и не само.

 

Какво те мотивира всеки ден да постигаш целите си?

Вдъхновяват ме песни, хора, фотография, стихотворения, книги, места, като например “Галерия 28”… Малките неща ни вдъхновяват, дори и да не го осъзнаваме.

 

Мислиш ли че сцената на Детската Евровизия е поле за изява, което не трябва да се подценява? Какъв съвет би дала на следващите участници?

Абсолютно го мисля! Евровизия е най-популярния конкурс за музика в Европа и Австралия. Представяш не само себе си, но и държавата. Това е наистина “висока топка”. Съветът ми към следващият участник – Виктория Георгиева, е да върви напред, да се гордее с постигнатото и да обича България. Енергията се усеща на сцената. Надявам се България да се завърне на Детската Евровизия!

 

Стартирала си нов проект – блогът „Кафе в Рим“. Ще ни разкажеш ли малко повече за него? Защо избра това заглавие, а не избра някой град от България?

„Кафе в Рим“… Много бих искала да е в помощ на читателите. Още съм на крехка възраст, но се надявам да успея да го направя интересен, а и аз самата да науча много. „Кафе в Рим“, всъщност това не е просто име, това е състояние, олицетворява щастие, спокойствие, огромното ми желание за пътешествия и разбира се вдъхновение.

 

Ако можеше да сбъднеш една твоя мечта сега, коя би била тя?

Да живея в България и да съм много щастлива, спокойна и вдъхновена. Музика, музика, музика…

 

Вярваш ли още я чудеса?

“Вярвам, има чудеса… във всяка приказка.” Разбира се, че вярвам!

Васил

Васил

Казвам се Васил Василев и съм възпитаник на ЧПГТП "Райко Цончев", гр. Добрич. Имам интерес към журналистиката, медиите и социалните мрежи от 8 клас, като първите ми стъпки бяха в младежка рубрика по местната телевизия. За sCOOL Media пиша от септември 2019, като първият ми материал спечели второ място в конкурса на месеца. През март 2020 бях акредитиран да бъда част от българската преса на Евровизия 2020 в Ротердам, Холандия.
Васил