„Любовта е в малките неща – направете ги големи”

Точно за 14 февруари в редакцията на sCOOL Media пристигнаха два ученически материала по темата на месеца – любовта. В първия от тях можете да прочетете интервю с млада двойка, направено от Никол Николаева от ПЕГ „Йоан Екзарх“ във Враца. Обърнете внимание на много добре подбраното заглавие – цитат от интервюто, и чудесно структурираните въпроси. Това е вторият пореден материал на Никол за sCOOL Media – репортажа й за края на света можете да прочетете тук

 

И ето, че настъпи 14 февруари – денят на влюбените или познат още като денят на Свети Валентин. За повечето от нас това е прекрасен повод да разкрием или да напомним чувствата си към любимия ни човек като поднесем подаръци, букети, картички с лични послания или пък организираме специална вечеря. Други обаче са привърженици на тезата, че любовта трябва да се показва целогодишно, а не само в рамките на един ден, но колкото и да подкрепяме това доста остаряло клише, няма нищо лошо в това да има ден, посветен изцяло на любовта, нали? Повече за ролята и смисъла на това магическо чувство в живота на едно младо семейство можете да научите от интервюто ни с Венелин и Мила Петрови, като чуете тяхната история.

 

От колко време сте заедно? Как се запознахте?

 

Венелин: С Мила се запознахме в детски парти център. По онова време аз работех като аниматор, а тя беше занимател. Малко след като напуснахме работа, съдбата отново избра да ни срещне на една автобусна спирка. След кратък спор със самия себе си, реших, че е по-добре да опитам да „извоювам“ телефонния й номер, отколкото да пропусна този шанс и после да съжалявам цял живот. Взех, че успях… Първата ни среща всъщност беше разходка на кучето ми Враца (да, така се казва) в парка. Оказа се, че Мила обожава кучета. Това беше добро начало, което впоследствие доведе и до следващата ни среща, на която й бях сготвил най-любимото й нещо на света – гъби. Изглежда, че любовта на жената минава също и през стомаха, защото вече 5 години градим живота си заедно.

 

Разкажете ни за някой ваш любим спомен или интересна случка.

 

Мила: Ние по принцип сме големи авантюристи и около нас непрекъснато се въртят забавни истории. Но определено едни от най-любимите ни спомени са свързани с медения ни месец в Република Южна Африка. Девизът на пътешествието беше: „Знаеш ли, май всъщност трябваше да направим другояче…“, защото постоянно взимахме не най-добрите решения. Там наехме кола, с която да пътуваме, но беше толкова слаба, че когато карахме по някой баир с включен климатик и радио, очаквахме всеки момент да започнем да се движим назад. Най-смешното обаче беше следното: наши приятели ни бяха наплашили, че местните устройват засади на туристи, поставяйки отсечени дървета на пътното платно, след което ги обират. Ние бяхме на сафари в национален парк „Пиланесбърг”и намерихме изход, за който дори и не знаехме. Навигацията ни „упъти“ и след известно време се оказахме по средата на някаква поляна, където GPS-ът ни казваше да завием наляво. Там обаче имаше дърво на пътя, а към нас на бърз ход се приближаваше един чернокож мъж с голяма тояга. Най-вероятно е бил пастир, но ние много се изплашихме и с максималната скорост, на която беше способна „мощната“ ни кола, се изпарихме оттам. Тогава беше наистина страшно, но сега всеки път се смеем на тази доста смешна и нелепа случка.

 

Знаем, че през 2016 година сте сключили брак и че отскоро сте с един член повече в семейството. Промени ли се по някакъв начин животът ви и как се справяте с новата задача на родители?

 

Венелин: Точно така, нашата връзка се развива доста по-бързо от установените през последните години стандарти. Само няколко седмици след като се запознахме, започнахме да живеем заедно. Година по-късно вече имахме наш, собствен дом. А година и половина след дома – дойде време за сватбата. А само преди 2 месеца станахме четирима – аз, Мила, Враца и „човешката“ ни дъщеря или както ние обичаме да я наричаме – принцеса Рая. Естествено, животът ни сега е доста по-различен. Умората, недоспиването и тоталната липса на време за себе си се превърнаха в ежедневие. Но радостта и обичта, която изпитваме, не могат да бъдат заменени с нищо друго.

 

Днес е денят на Свети Валентин. Празнувате ли на тази дата и ако да, как смятате да отбележите празника тази година?

 

Мила: Обикновено не празнуваме на този ден, защото не смятаме, че е нужно да има определена дата, в която да се заявява любовта към хората. В едно щастливо семейство Свети Валентин е всеки ден. И празничното „настроение“ не се доказва със скъпи, помпозни, ненужни подаръци, а с ежедневни жестове, грижи един към друг и мили реплики като „Благодаря ти, че си с мен“, „Аз ще сготвя днес“, „Остави чиниите и ела да гледаме филм, после ще ги измием заедно“… Но въпреки това нямаме нищо против нито към празника, нито към хората, които го честват. Все пак, всеки има право на мнение и на избор, а пък и най-важното е хората да бъдат щастливи помежду си.

 

А как обичате да прекарвате свободното си време? Имате ли някакви хобита?

 

Венелин: Свободно време ли? С бебе и куче свободното време си е цял блян, мираж. Но когато намерим час-два, обичаме да се разхождаме в парка с децата, да гледаме филми, да четем книги или… просто да спим.

 

И като за финал – за какво мечтаете в бъдеще и какво бихте пожелали на читателите на sCOOL Media в месеца на любовта?

 

Мила: Мечтите ни са свързани със сравнително простички неща. Молим се децата ни да са здрави и скоро да увеличим членовете на семейство Петрови. Друго наше любимо нещо са пътуванията. Следващата ни мечтана дестинация е Египет и се надяваме до края на 2019-та да успеем да я посетим.

 

Венелин: На читателите на вашата медия, колкото и млади да са те, пожелаваме да намерят човека, с когото искат да прекарат всеки един момент от живота си, бил той щастлив, скучен, труден, интересен, ежедневен или магически. А след това да имат смелостта и търпението да изградят бъдещето си с него така, както направихме ние. Любовта е в малките неща – направете ги големи.