Магьосникът на София

Елена Захариева от Националната търговско-банкова гимназия в София ни среща с младия автор Мартин Колев, за да разберем повече за писането на фентъзи романи, творческия процес и предизвикателствата пред младите писатели.

 

„Ако има книга, която искаш да прочетеш, но още не е написана – напиши я.“ Това е казала Тони Морисън, а в този съвет, ми сподели, че се е вслушал и авторът на „Софийски Магьосници“ – Мартин Колев. Какви са трудностите, пред които е изправен един фентъзи автор в България и какво младият писател лично съветва хората, които тепърва се захващат с тази професия, са само някои от темите, които обсъдихме с Мартин. Чуйте интервюто, което той даде специално за sCOOl Media!

 

Елена

Елена

Казвам се Елена Захариева и съм ученичка в Националната търговско-банкова гимназия в град София. Когато бях малка, имах един зелен касетофон, на който с помощта на касетки можеха да се правят аудио записи. Имам запазени оттогава две такива със записани водени от мен предавания, подкасти и разкази на реални събития или не съвсем (била съм на 4-5 години, все пак) под формата на репортажи. Сега, повече от 13 години по-късно и след участието ми в Media Bootcamp през 2019 г., мечтата ми е да превърна любимата си игра в своя професия.
Елена