fbpx

  Мария Милкова е новият главен редактор на sCOOL Media

  |

  sCOOL Media има нов главен редактор! Това е Мария Милкова – журналист и видеограф с над 15-годишен опит в някои от най-големите медии в България. 

   

  Социалните теми и по-специално тези за образованието и младежите винаги са били във фокуса на работата на Мария, за което тя два пъти става носител на престижната награда “Валя Крушкина – журналистика за хората”. 

   

  Това е едно и от нейните вярвания в професията – журналистиката трябва да е за хората, затова се фокусира в истории за отделния човек. 

   

  „Винаги съм вярвала, че журналистиката може да бъде повече полезна от колкото да вреди. Въпросът е как я използваш. Искам да покажа това на младежите“, заяви Мария по повод на избора й да застане начело на ученическата платформа sCOOL Media. 

   

  Всички автори на sCOOL Media и младежи с интерес към журналистиката са поканени на първата редакционна среща с Мария, която ще се проведе онлайн на 28 февруари в 18.30 часа. Регистрирайте се за срещата до 12.00 часа на 28 февруари на този линк.

   

  Кариерата на Мария Милкова започва в голям национален всекидневник, а от 2012 до 2018 г. е журналист в „Нова телевизия“ в едни от най-гледаните публицистични предавания – сутрешния блок „Здравей България“, съботно-неделния „Събуди се“, както и в „Новините на Нова“. Автор е на многобройни документални филми за медията в изданието „Темата на Нова“

   

  От 2018 г. Мария Милкова е на свободна практика и се занимава с продуциране и създаване на филми и видео съдържание. От 2019 г. е автор на видео истории за Deutsche Welle. 

   

  Новият главен редактор на sCOOL Media поема позицията от Мария Черешева, която ще продължи да развива обучителните проекти на АЕЖ-България и завинаги остава свързана с авторите на sCOOL Media като техен първи редактор и ментор по пътя им към журналистиката.  Най-новото

  Темата на март: По пътя!

  Разкажете за място, което сте посетили. Или посетете място, за което искате да разкажете. А, защо не да ни срещнете...

  Дарителството в България: Какво научихме от скандала с HelpKarma?

  До 2020 г. доктор Антоанета Тончева, която живее и работи в германския град Регенсбург, е сред редовните дарители в популярната...

  Мария Милкова е новият главен редактор на sCOOL Media

  sCOOL Media има нов главен редактор! Това е Мария Милкова - журналист и видеограф с над 15-годишен опит в някои...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката