fbpx

  Мартенска „Стъпка назад“: Три разказа за войната в Украйна, дарителите на коса и футболът като бизнес

  |

  Добре дошли в „Стъпка назад“ – месечният подкаст на sCOOL Media.

   

  Тук говорим за младите и техните идеи. Срещаме ви с интересни личности, които променят средата, в която живеят. Търсим отговори на въпросите, които ни вълнуват. И още, и още… Защото „Стъпка назад“ е подкастът, в който младите имат думата.

   

  Ето какво сме ви приготвили в днешния епизод:

   

  Войната в Украйна през три различни гледни точки. За конфликта от първо лице – разказ на 19-годишната студентка Юлия от Киев. Среща с Аделина Банакиева – гражданската активистка и доброволка. Кой стои зад ситуационния център на Фондация „За доброто” в София в подкрепа на бягащите от войната – наш събеседник е Мариела Цекова. Какво кара все повече млади хора да даряват косата си в помощ на онкоболни жени? И превърнал ли се е наистина днешният футбол в бизнес?

   

  По епизода работиха Мария Христова, Полин Савова, Кристиян Клепалски, Айлин Хаджийска, Кристиян Юлзари и Катерина Василева.

   

  Очаквайте следващите епизоди на сайта ни и следете социалните ни мрежи за повече журналистически материали, създадени от ученици.

  Най-новото

  Украинката Валерия Цимбал: Българският народ е един от най-сърцатите

  Украйна е в сърцето на Монтана. В центъра на града се откроява хотел „Житомир“, който носи името на побратимения украински...

  От зелената кауза към хуманитарния активизъм: Как Грийнпийс подкрепя бежанците от Украйна

  Руската военна инвазия в Украйна донесе със себе си вълна от кризи, безпрецедентни в мащаба си за новата история на...

  Априлска „Стъпка назад“: инфлация, менторство и среща с певицата Кристиана Атанасова

  Добре дошли в „Стъпка назад“ – месечният подкаст на sCOOL Media. Това е мястото, където говорим за младите и техните идеи....

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката