fbpx

  Мартенска „Стъпка назад“: Три разказа за войната в Украйна, дарителите на коса и футболът като бизнес

  |

  Добре дошли в „Стъпка назад“ – месечният подкаст на sCOOL Media.

   

  Тук говорим за младите и техните идеи. Срещаме ви с интересни личности, които променят средата, в която живеят. Търсим отговори на въпросите, които ни вълнуват. И още, и още… Защото „Стъпка назад“ е подкастът, в който младите имат думата.

   

  Ето какво сме ви приготвили в днешния епизод:

   

  Войната в Украйна през три различни гледни точки. За конфликта от първо лице – разказ на 19-годишната студентка Юлия от Киев. Среща с Аделина Банакиева – гражданската активистка и доброволка. Кой стои зад ситуационния център на Фондация „За доброто” в София в подкрепа на бягащите от войната – наш събеседник е Мариела Цекова. Какво кара все повече млади хора да даряват косата си в помощ на онкоболни жени? И превърнал ли се е наистина днешният футбол в бизнес?

   

  По епизода работиха Мария Христова, Полин Савова, Кристиян Клепалски, Айлин Хаджийска, Кристиян Юлзари и Катерина Василева.

   

  Очаквайте следващите епизоди на сайта ни и следете социалните ни мрежи за повече журналистически материали, създадени от ученици.

  Най-новото

  Творците на Пловдив

  Освен най-стария град в Европа и индустриалният център на България, Пловдив е известен и със своята вълнуваща и динамична културна...

  Търсим нови автори! Ела на обучение по журналистика и стани част от редакцията

  Националната платформа за ученическа журналистика sCOOL Media търси нови попълнения към страхотния си екип от млади журналисти от цялата страна....

  Промяната настъпва, когато променим средата

  Как България може да спаси младежите си от пропастта на зависимостта

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката