fbpx

  Награди без пластмаса: отличените в септемврийския конкурс на sCOOL Media

  |

  Отново дойде време за награди от sCOOL Media! Този път – за младите репортери, които изработиха най-добрите материали по темата за месец септември: “Живот без пластмаса: мечта или реалност”. 

   

  Започваме с подгласниците. Първият материал, който ще наградим с книга на партньорите ни от “Сиела”, е статията “Социалната пластмаса: пресечна точка в борбата срещу бедността и замърсяването” на Мария Христова от 22 СЕУ „Георги С. Раковски“. В него тя разказва за “пластмасова банка” – концепция за разплащане, според която магазини приемат събрани пластмасови изделия вместо пари при разплащане. Мария пише за sCOOL Media от скоро, но става все по-добра. Ако сте пропуснали интервюто с Глобалния образователен редактор на Financial Times Андрю Джак, в което Мария участва, вижте и него тук. 

   

  Другата поощрителна награда – също книга от “Сиела” – отива при Катерина Гълева от 11-ти клас в ЕГ „Иван Вазов“, гр. Пловдив. В нейния материал “Живот без пластмаса: мечта или реалност”, тя споделя редица любопитни съвети за намаляване на личната консумация на пластмасови изделия и как можем да вдъхновим околните да направят същото.

   

  Безапелационният победител за месeца обаче е Юрий Цветков от 5-и клас на Частно средно училище „Мечтатели“, гр. Варна. Макар Юрий все още да не е гимназист, неговото видео, което проследява “Какво се случва с пластмасовите отпадъци след изхвърляне”, е един от най-професионалните видеорепортажи, които сме получавали. Ако сте го пропуснали, веднага поправете тази грешка и се “разходете” из екозавода на Варна с победителя в месечния ни конкурс. А Юрий ще получи ваучери за книги от “Сиела” като голяма награда за усилията си. Браво!

   

  На победителите – честито! А за всички останали – не унивайте и се включете в актуалния ни месечен конкурс на тема “Събуди се”

   

  О, и ако сте пропуснали поканата ни за виртуална среща “Влез в редакцията” – елате да се запознаете с нашите автори и редактори в края на месеца. Ще ви разкажем що е то журналистика, има ли почва у нас и как можете да се превърнете в нашите бъдещи автори. 

   

  Очакваме ви и нямаме търпение да видим журналистическия ви нюх в действие. 

  Най-новото

  Темата на март: По пътя!

  Разкажете за място, което сте посетили. Или посетете място, за което искате да разкажете. А, защо не да ни срещнете...

  Дарителството в България: Какво научихме от скандала с HelpKarma?

  До 2020 г. доктор Антоанета Тончева, която живее и работи в германския град Регенсбург, е сред редовните дарители в популярната...

  Мария Милкова е новият главен редактор на sCOOL Media

  sCOOL Media има нов главен редактор! Това е Мария Милкова - журналист и видеограф с над 15-годишен опит в някои...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката