fbpx

  Награди без пластмаса: отличените в септемврийския конкурс на sCOOL Media

  |

  Отново дойде време за награди от sCOOL Media! Този път – за младите репортери, които изработиха най-добрите материали по темата за месец септември: “Живот без пластмаса: мечта или реалност”. 

   

  Започваме с подгласниците. Първият материал, който ще наградим с книга на партньорите ни от “Сиела”, е статията “Социалната пластмаса: пресечна точка в борбата срещу бедността и замърсяването” на Мария Христова от 22 СЕУ „Георги С. Раковски“. В него тя разказва за “пластмасова банка” – концепция за разплащане, според която магазини приемат събрани пластмасови изделия вместо пари при разплащане. Мария пише за sCOOL Media от скоро, но става все по-добра. Ако сте пропуснали интервюто с Глобалния образователен редактор на Financial Times Андрю Джак, в което Мария участва, вижте и него тук. 

   

  Другата поощрителна награда – също книга от “Сиела” – отива при Катерина Гълева от 11-ти клас в ЕГ „Иван Вазов“, гр. Пловдив. В нейния материал “Живот без пластмаса: мечта или реалност”, тя споделя редица любопитни съвети за намаляване на личната консумация на пластмасови изделия и как можем да вдъхновим околните да направят същото.

   

  Безапелационният победител за месeца обаче е Юрий Цветков от 5-и клас на Частно средно училище „Мечтатели“, гр. Варна. Макар Юрий все още да не е гимназист, неговото видео, което проследява “Какво се случва с пластмасовите отпадъци след изхвърляне”, е един от най-професионалните видеорепортажи, които сме получавали. Ако сте го пропуснали, веднага поправете тази грешка и се “разходете” из екозавода на Варна с победителя в месечния ни конкурс. А Юрий ще получи ваучери за книги от “Сиела” като голяма награда за усилията си. Браво!

   

  На победителите – честито! А за всички останали – не унивайте и се включете в актуалния ни месечен конкурс на тема “Събуди се”

   

  О, и ако сте пропуснали поканата ни за виртуална среща “Влез в редакцията” – елате да се запознаете с нашите автори и редактори в края на месеца. Ще ви разкажем що е то журналистика, има ли почва у нас и как можете да се превърнете в нашите бъдещи автори. 

   

  Очакваме ви и нямаме търпение да видим журналистическия ви нюх в действие. 

  Най-новото

  Украинката Валерия Цимбал: Българският народ е един от най-сърцатите

  Украйна е в сърцето на Монтана. В центъра на града се откроява хотел „Житомир“, който носи името на побратимения украински...

  От зелената кауза към хуманитарния активизъм: Как Грийнпийс подкрепя бежанците от Украйна

  Руската военна инвазия в Украйна донесе със себе си вълна от кризи, безпрецедентни в мащаба си за новата история на...

  Априлска „Стъпка назад“: инфлация, менторство и среща с певицата Кристиана Атанасова

  Добре дошли в „Стъпка назад“ – месечният подкаст на sCOOL Media. Това е мястото, където говорим за младите и техните идеи....

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката