fbpx

  Награди без пластмаса: отличените в септемврийския конкурс на sCOOL Media

  |

  Отново дойде време за награди от sCOOL Media! Този път – за младите репортери, които изработиха най-добрите материали по темата за месец септември: “Живот без пластмаса: мечта или реалност”. 

   

  Започваме с подгласниците. Първият материал, който ще наградим с книга на партньорите ни от “Сиела”, е статията “Социалната пластмаса: пресечна точка в борбата срещу бедността и замърсяването” на Мария Христова от 22 СЕУ „Георги С. Раковски“. В него тя разказва за “пластмасова банка” – концепция за разплащане, според която магазини приемат събрани пластмасови изделия вместо пари при разплащане. Мария пише за sCOOL Media от скоро, но става все по-добра. Ако сте пропуснали интервюто с Глобалния образователен редактор на Financial Times Андрю Джак, в което Мария участва, вижте и него тук. 

   

  Другата поощрителна награда – също книга от “Сиела” – отива при Катерина Гълева от 11-ти клас в ЕГ „Иван Вазов“, гр. Пловдив. В нейния материал “Живот без пластмаса: мечта или реалност”, тя споделя редица любопитни съвети за намаляване на личната консумация на пластмасови изделия и как можем да вдъхновим околните да направят същото.

   

  Безапелационният победител за месeца обаче е Юрий Цветков от 5-и клас на Частно средно училище „Мечтатели“, гр. Варна. Макар Юрий все още да не е гимназист, неговото видео, което проследява “Какво се случва с пластмасовите отпадъци след изхвърляне”, е един от най-професионалните видеорепортажи, които сме получавали. Ако сте го пропуснали, веднага поправете тази грешка и се “разходете” из екозавода на Варна с победителя в месечния ни конкурс. А Юрий ще получи ваучери за книги от “Сиела” като голяма награда за усилията си. Браво!

   

  На победителите – честито! А за всички останали – не унивайте и се включете в актуалния ни месечен конкурс на тема “Събуди се”

   

  О, и ако сте пропуснали поканата ни за виртуална среща “Влез в редакцията” – елате да се запознаете с нашите автори и редактори в края на месеца. Ще ви разкажем що е то журналистика, има ли почва у нас и как можете да се превърнете в нашите бъдещи автори. 

   

  Очакваме ви и нямаме търпение да видим журналистическия ви нюх в действие. 

  Най-новото

  Дни на образованието и действията за климата с Fridays for Future

  На 24 и 25 септември  българският клон на движението Fridays for Future организира в София събитието “Дни на образованието и действията за...

  За историята с любов

  Град Кърджали бе домакин на седмото издание на Националната ученическа конференция по история, която тази година се проведе между 10...

  Враждебни ли сме към украинските бежанци? Говорят две украинки, за които България е втори дом

  Войната в Украйна провокира разделение в българското общество и разпали тлеещи вражди между хората. Докато политиците спореха каква подкрепа да...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката