sCOOL Media

И наградените материали за лятото са…

Репортерите на sCOOL Media имаха активно лято и предаваха от градове, морета, планини, летни събития и лагери. Разбрахме как легендарната композиция „Ориент експрес“ премина през Русе, каква е мотивацията на няколко млади хора след 12-ти клас, какво се случи на лагера по журналистика в Благоевград и на танцовия фестивал в Обзор, демоде ли е родното море, какви бяха впечатленията от посещението на ученици от Сандански в Германия. Благодарим на всички ученици, които намериха вдъхновение през летните месеци да ни изпращат видеа, статии, подкасти и коментари по актуални теми!

 

Време е и да изберем най-добрите от тези чудесни материали, които печелят награди от sCOOL Media и нашите партньори.

 

Голямата награда отива при Кристиян Юлзари от русенската Английска езикова гимназия „Гео Милев“ за материала му „Има ли спасение за теснолинейката“. Статията на Кристиян е пример за елементите на добрата журналистика – анализ на проблем през различните му аспекти, потърсена за коментар отговорна институция и мнения на потърпевши. Освен този материал, Кристиян прояви огромна активност през лятото и отрази преминаването на „Ориент експрес“ през Русе, инициативата Ruse Go и лагера „Джугатон“. Той получава таблет от „Солитрон“ и ваучер за техника на стойност 100 лв.

 

Навременните коментари по актуални събития, които се случват в политиката и обществото, са изключително ключови за журналистите – показват бърза реакция и будна мисъл. Ето защо бяхме много щастливи да получим коментара на Павел Данев от клуб „Млад журналист“ към ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, Хасково, по повод актуалната тема на лятото – хакерската атака срещу Националната агенция по приходите и теча на лични данни на около 5 млн. българи. За него той получава втора награда в лятното ни награждаване – ваучер за техника на стойност 100 лв.

 

Поощрителни награди – книги от издателство „Сиела“, отиват при:

 

Честито на спечелилите!

 

Използваме момента да пожелаем на всички ученици здрава и вдъхновяваща нова учебна година! А в sCOOL Media очакваме с нетърпение и новите ви материали по темата на септември – „Какво трябва да се промени в училище, за да бъде то едно по-добро място за учене и общуване?“.