През май в sCOOL Media

Май месец беше интензивен период в редакцията на sCOOL Media. Получихме десетки ученически материали, повечето от които в рамките на конкурса за журналистическия обучителен лагер в Благоевград. За съжаление местата на лагера се оказаха по-малко от броя впечатляващи материали, с които кандидатстваха ученици от цялата страна.

 

На сайта на sCOOL Media вече публикуваме статиите, репортажите, видеата и анализите, които журито на конкурса класира за финалния етап на конкурса за обучителния лагер. Всички ученици, чиито материали са били одобрени, но които не са успели да получат място за обучението, ще получат поощрителни награди от sCOOL Media – книги, осигурени от издателство „Сиела“.

 

Освен тях, книга за материала си от май месец получава и активният репортер на sCOOL Media от Хасково Павел Данев, който отрази настроенията в града си преди изборите за Европейски парламент.

 

А голямата награда за месец май  – таблет от „Солитрон“, отива при Марина Петкова от ПЕГ “Д-р Иван Богоров“ – Димитровград, за материалите й Как учител и ученици направиха своето „Пътешествие до рая и „Изборът да си европеец“.

 

Благодарим на всички млади репортери, които писаха, снимаха и записваха активно и в натоварения с матури, външни оценявания и други изпити месец май. Пожелаваме ви хубаво лято, а скоро ще ви предложим и лятната тема на sCOOL Media, защото за новинарските събития ваканция няма 🙂