И наградените за септември са…

Началото на учебната година не попречи на активността на репортерите на sCOOL Media и в редакцията получихме редица качествени материали. Сега идва сложната задача да изберем най-добрите от тях, които печелят и месечните награди.
Анализът за състоянието на българското образование и възможните подобрения в училищната система на Катерина Пламенова от Първа езикова гимназия във Варна единодушно класираме на първо място – заради многото аспекти, включени в текста, цитираната статистика, интервютата с хора и конкретните предложения за промени. Катерина печели голямата награда за септември – таблет от „Солитрон“ и ваучер за техника на стойност 100 лв.

Второто място си делят Васил Василев от Езикова гимназия „Гео Милев“, гр. Добрич, който ни срещна с 16-годишната бъдеща астронавтка Татяна Иванова, и тандемът от Първа езикова гимназия във Варна Катерина Пламенова и Оксана Володина, които направиха видео репортаж за нуждата от промяна в българското образование. Двата материала са наградени с таблети от „Солитрон“.

 

И тъй като добрите репортажи не свършват дотук, имаме и още награди. Книги от издателство „Сиела“ получават двата репортажа от летни лагери – на Моника Новкова (73 СУ) за Еразъм проекта в Лозен и на Стефани Ангелова (Първа езикова гимназия, Варна) за младежкия обмен в Индия, както и статията на Дара Сапунджиева (Американски колеж в София) за инициативата за музикално училище за младежи с увредено зрение.

 

Честито на наградените за септември и благодарим на всички за страхотните материали, които ни изпращате! Все още можете да се включите в темата за октомври – ежедневните герои, за които си заслужава да се разкаже.