fbpx

  Награди за млади будители

  |

  Отново е време за награди от екипа на sCOOL Media, този път за учениците, които работиха по темата “Събуди се” в края на миналата година. Получихме много и изключително интересни материали за активни българи, които гонят своята мисия по цял свят – от София, през Дуло, Уганда, та чак до Оукланд в Нова Зеландия. Ето ги и победителите в конкурса:

   

  На първо място поставяме историята на най-голямата доброволческа платформа в България Time Heroes, разказана от нашия редовен автор Мария-Цветелина Тодорова от 97 СУ „Братя Миладинови”, гр. София. В интервюто си с изпълнителната директорка Time Heroes Благовеста Николова, Мария-Цветелина разказва за шарената палитра от каузи, за които платформата набира доброволци, като и за бъдещите планове за развитие. Мария-Цветелина ще получи награда под формата на ваучери за книги от партньорите ни от издателство „Сиела“.

   

  Този месец ще дадем и две поощрителни награди. Първата отива при Невена Желязкова от X клас в СУ “Йордан Йовков”, гр. Тервел, която ни срещна с вдъхновяващия Даниел Делибашев и неговата фондация “Усмивка за Африка”. Тя помага на селища в Уганда да се сдобият с детски градини и училища. Ако сте я пропуснали, задължително наваксайте! Поздравления на Невена, която ще получи книга от “Сиела” от нас. 

   

  Последни, но не и по важност, са малчуганите от 2А клас на СУ „Бачо Киро“ в гр. Павликени. Заедно с техния класен ръководител г-жа Милена Маринова те ни срещнаха с един съвременен будител от техния роден край, който обаче изпълнява мисията си на преподавател по математика и информатика почти в другия край на света – в Оукланд, Нова Зеландия – проф. Никола Касабов. Благодарим за чудесната история на учениците и тяхната учителка, надяваме се това да е само началото на техния интерес в журналистиката. 

   

  На победителите – честито, а на всички останали – очакваме да се включите в актуалния ни конкурс на тема “Говорят младите” – имате цели две седмици да ни изпратите материалите си.

  Най-новото

  Темата на март: По пътя!

  Разкажете за място, което сте посетили. Или посетете място, за което искате да разкажете. А, защо не да ни срещнете...

  Дарителството в България: Какво научихме от скандала с HelpKarma?

  До 2020 г. доктор Антоанета Тончева, която живее и работи в германския град Регенсбург, е сред редовните дарители в популярната...

  Мария Милкова е новият главен редактор на sCOOL Media

  sCOOL Media има нов главен редактор! Това е Мария Милкова - журналист и видеограф с над 15-годишен опит в някои...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката