fbpx

  Награди за млади будители

  |

  Отново е време за награди от екипа на sCOOL Media, този път за учениците, които работиха по темата “Събуди се” в края на миналата година. Получихме много и изключително интересни материали за активни българи, които гонят своята мисия по цял свят – от София, през Дуло, Уганда, та чак до Оукланд в Нова Зеландия. Ето ги и победителите в конкурса:

   

  На първо място поставяме историята на най-голямата доброволческа платформа в България Time Heroes, разказана от нашия редовен автор Мария-Цветелина Тодорова от 97 СУ „Братя Миладинови”, гр. София. В интервюто си с изпълнителната директорка Time Heroes Благовеста Николова, Мария-Цветелина разказва за шарената палитра от каузи, за които платформата набира доброволци, като и за бъдещите планове за развитие. Мария-Цветелина ще получи награда под формата на ваучери за книги от партньорите ни от издателство „Сиела“.

   

  Този месец ще дадем и две поощрителни награди. Първата отива при Невена Желязкова от X клас в СУ “Йордан Йовков”, гр. Тервел, която ни срещна с вдъхновяващия Даниел Делибашев и неговата фондация “Усмивка за Африка”. Тя помага на селища в Уганда да се сдобият с детски градини и училища. Ако сте я пропуснали, задължително наваксайте! Поздравления на Невена, която ще получи книга от “Сиела” от нас. 

   

  Последни, но не и по важност, са малчуганите от 2А клас на СУ „Бачо Киро“ в гр. Павликени. Заедно с техния класен ръководител г-жа Милена Маринова те ни срещнаха с един съвременен будител от техния роден край, който обаче изпълнява мисията си на преподавател по математика и информатика почти в другия край на света – в Оукланд, Нова Зеландия – проф. Никола Касабов. Благодарим за чудесната история на учениците и тяхната учителка, надяваме се това да е само началото на техния интерес в журналистиката. 

   

  На победителите – честито, а на всички останали – очакваме да се включите в актуалния ни конкурс на тема “Говорят младите” – имате цели две седмици да ни изпратите материалите си.

  Най-новото

  Дни на образованието и действията за климата с Fridays for Future

  На 24 и 25 септември  българският клон на движението Fridays for Future организира в София събитието “Дни на образованието и действията за...

  За историята с любов

  Град Кърджали бе домакин на седмото издание на Националната ученическа конференция по история, която тази година се проведе между 10...

  Враждебни ли сме към украинските бежанци? Говорят две украинки, за които България е втори дом

  Войната в Украйна провокира разделение в българското общество и разпали тлеещи вражди между хората. Докато политиците спореха каква подкрепа да...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката