fbpx

  Награди за млади будители

  |

  Отново е време за награди от екипа на sCOOL Media, този път за учениците, които работиха по темата “Събуди се” в края на миналата година. Получихме много и изключително интересни материали за активни българи, които гонят своята мисия по цял свят – от София, през Дуло, Уганда, та чак до Оукланд в Нова Зеландия. Ето ги и победителите в конкурса:

   

  На първо място поставяме историята на най-голямата доброволческа платформа в България Time Heroes, разказана от нашия редовен автор Мария-Цветелина Тодорова от 97 СУ „Братя Миладинови”, гр. София. В интервюто си с изпълнителната директорка Time Heroes Благовеста Николова, Мария-Цветелина разказва за шарената палитра от каузи, за които платформата набира доброволци, като и за бъдещите планове за развитие. Мария-Цветелина ще получи награда под формата на ваучери за книги от партньорите ни от издателство „Сиела“.

   

  Този месец ще дадем и две поощрителни награди. Първата отива при Невена Желязкова от X клас в СУ “Йордан Йовков”, гр. Тервел, която ни срещна с вдъхновяващия Даниел Делибашев и неговата фондация “Усмивка за Африка”. Тя помага на селища в Уганда да се сдобият с детски градини и училища. Ако сте я пропуснали, задължително наваксайте! Поздравления на Невена, която ще получи книга от “Сиела” от нас. 

   

  Последни, но не и по важност, са малчуганите от 2А клас на СУ „Бачо Киро“ в гр. Павликени. Заедно с техния класен ръководител г-жа Милена Маринова те ни срещнаха с един съвременен будител от техния роден край, който обаче изпълнява мисията си на преподавател по математика и информатика почти в другия край на света – в Оукланд, Нова Зеландия – проф. Никола Касабов. Благодарим за чудесната история на учениците и тяхната учителка, надяваме се това да е само началото на техния интерес в журналистиката. 

   

  На победителите – честито, а на всички останали – очакваме да се включите в актуалния ни конкурс на тема “Говорят младите” – имате цели две седмици да ни изпратите материалите си.

  Най-новото

  Украинката Валерия Цимбал: Българският народ е един от най-сърцатите

  Украйна е в сърцето на Монтана. В центъра на града се откроява хотел „Житомир“, който носи името на побратимения украински...

  От зелената кауза към хуманитарния активизъм: Как Грийнпийс подкрепя бежанците от Украйна

  Руската военна инвазия в Украйна донесе със себе си вълна от кризи, безпрецедентни в мащаба си за новата история на...

  Априлска „Стъпка назад“: инфлация, менторство и среща с певицата Кристиана Атанасова

  Добре дошли в „Стъпка назад“ – месечният подкаст на sCOOL Media. Това е мястото, където говорим за младите и техните идеи....

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката