fbpx

  Рокада в Министерството на младежта и спорта: смениха зам.-министърът, който отговаря за младежките политики

  |

  Със заповед на министър-председателя от поста си е освободена заместник-министърката на младежта и спорта с ресор „Младеж“ Яничка Труева. Това стана ясно от медийни публикации във вторник.

   

  На нейно място е назначена Диана Иванова. Тя е магистър по право от Университета по национално и световно стопанство. Работила е дълги години  като юрист. Тя е била и изпълнителен директор в ПФК „Левски“ АД, както е била и юрисконсулт на футболния клуб. Няма информация тя да е работила в областта на младежките политики.

   

  sCOOL Media се свързва с Министерството на младежта и спорта с въпроси относно причината за рокадата. До този момент обаче оттам не са отворили на нашите въпроси.

   

  От свои източници екипът ни успя да научи, че все още няма издадена заповед за ресора, който Иванова ще поеме. Няма информация новата зам.-министърка на младежта и спорта да има предишна експертиза в областта на младежките политики.

   

  В началото на февруари Яничка Труева даде  интервю  за sCOOL Media. Тогава тя обяви, че е стартирала реформа на Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта. За нея sCOOL Media разкри, че години наред е финансирала проекти със  съмнения за корупционни практики. 

   

  България продължава да бъде и единствената държава в ЕС без функционираща „Стратегия за младежта“, тъй като приемето ѝ се бави от 2019 г. насам.

   

  Припомяме, че темата за младежките политики бе неглижирана по време на преговорите    за съставяне на редовно правителство, както и при официалното гласуване на новия кабинет, когато секторът беше изпуснат вследствие на “техническа грешка“.

   

  На този фон Европейската комисия определи 2022 г. за Европейска година на младежта.

   

  Кристиян

  Най-новото

  Украинката Валерия Цимбал: Българският народ е един от най-сърцатите

  Украйна е в сърцето на Монтана. В центъра на града се откроява хотел „Житомир“, който носи името на побратимения украински...

  От зелената кауза към хуманитарния активизъм: Как Грийнпийс подкрепя бежанците от Украйна

  Руската военна инвазия в Украйна донесе със себе си вълна от кризи, безпрецедентни в мащаба си за новата история на...

  Априлска „Стъпка назад“: инфлация, менторство и среща с певицата Кристиана Атанасова

  Добре дошли в „Стъпка назад“ – месечният подкаст на sCOOL Media. Това е мястото, където говорим за младите и техните идеи....

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката