fbpx

  Сем. Любенови: Обичайте се истински и не се лъжете

  |

  Сияна Николаева от I Основно училище „Христо Ботев“ в Търговище е само на 12 години, но вече с два материала на сайта на sCOOL Media. В предишния, заедно със съученичките й Фатма и Мария, ни представи видео репортаж за края на света. В новия брой на тема „Любовта“ ни среща със своите баба и дядо, за да разберем как са съхранили любовта си вече 51 години и какъв съвет имат към младото поколение.

   

  Здравейте! Аз съм Сияна Николаева, репортер на „Ботев 1“. Любовта е многозначна дума – любов към ближния, към животните, към родината, към музиката и към други неща. Каква е тя за семейство Митка и Стоичко Любенови ще разберем от следващото интервю.

   

  „Според вас има ли нещо по-хубаво от Митка?“ Стоичко: „Ще отговоря така – можеш ли да живееш без въздух? Не, не можеш. Така е и с Митка, не мога без нея.“

  Здравейте, семейство Любенови! Бих искала да ви задам няколко въпроса, свързани с вашия живот! Кога се запознахте?

  Митка: На 16 февруари тази година отбелязахме 50 години от сватбата си и 51 от нашето запознанство.

   

  А как се запознахте?

  Митка: Стоичко е от Сърбия, а аз от България. Навремето купихме къща от неговия вуйчо. Той тогава дойде, защото има дял от имуществото. И така се видяхме, харесахме се и се запознахме.

   

  Имаше ли трудности докато се ожените?

  Стоичко: Да, понеже сме от различни страни, аз трудно идвах в България. По онова време като се влюбихме беше друга власт и трудно се допускаха имигранти. Един полицай – Димитров, ме допусна да премина и така аз се ожених за най-прекрасното цвете на света!

   

  А след като се оженихте имахте ли някакви проблеми?

  Митка: Да, в първите години от съвместния ни живот беше трудно. Три години след женитбата ни родих първата си дъщеря Цветелина, а след още 4 – и по-малката щерка Маринела. През всичко минахме заедно и се подкрепяхме безкрайно много!

   

  Как запазихте толкова години щастието и любовта?

  Митка: Трудно е, но ако двама души се обичат, уважават и правят компромиси понякога, те ще успеят да съхранят любовта си във времето!

   

  Какво послание относно любовта и доверието ще отправите към младото поколение?

  Стоичко: Да обичат истински и да не се лъжат! Да се влюбят не за пари, а в човека – заради това, което е!

  Най-новото

  Творците на Пловдив

  Освен най-стария град в Европа и индустриалният център на България, Пловдив е известен и със своята вълнуваща и динамична културна...

  Търсим нови автори! Ела на обучение по журналистика и стани част от редакцията

  Националната платформа за ученическа журналистика sCOOL Media търси нови попълнения към страхотния си екип от млади журналисти от цялата страна....

  Промяната настъпва, когато променим средата

  Как България може да спаси младежите си от пропастта на зависимостта

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката