fbpx

  Сем. Любенови: Обичайте се истински и не се лъжете

  |

  Сияна Николаева от I Основно училище „Христо Ботев“ в Търговище е само на 12 години, но вече с два материала на сайта на sCOOL Media. В предишния, заедно със съученичките й Фатма и Мария, ни представи видео репортаж за края на света. В новия брой на тема „Любовта“ ни среща със своите баба и дядо, за да разберем как са съхранили любовта си вече 51 години и какъв съвет имат към младото поколение.

   

  Здравейте! Аз съм Сияна Николаева, репортер на „Ботев 1“. Любовта е многозначна дума – любов към ближния, към животните, към родината, към музиката и към други неща. Каква е тя за семейство Митка и Стоичко Любенови ще разберем от следващото интервю.

   

  „Според вас има ли нещо по-хубаво от Митка?“ Стоичко: „Ще отговоря така – можеш ли да живееш без въздух? Не, не можеш. Така е и с Митка, не мога без нея.“

  Здравейте, семейство Любенови! Бих искала да ви задам няколко въпроса, свързани с вашия живот! Кога се запознахте?

  Митка: На 16 февруари тази година отбелязахме 50 години от сватбата си и 51 от нашето запознанство.

   

  А как се запознахте?

  Митка: Стоичко е от Сърбия, а аз от България. Навремето купихме къща от неговия вуйчо. Той тогава дойде, защото има дял от имуществото. И така се видяхме, харесахме се и се запознахме.

   

  Имаше ли трудности докато се ожените?

  Стоичко: Да, понеже сме от различни страни, аз трудно идвах в България. По онова време като се влюбихме беше друга власт и трудно се допускаха имигранти. Един полицай – Димитров, ме допусна да премина и така аз се ожених за най-прекрасното цвете на света!

   

  А след като се оженихте имахте ли някакви проблеми?

  Митка: Да, в първите години от съвместния ни живот беше трудно. Три години след женитбата ни родих първата си дъщеря Цветелина, а след още 4 – и по-малката щерка Маринела. През всичко минахме заедно и се подкрепяхме безкрайно много!

   

  Как запазихте толкова години щастието и любовта?

  Митка: Трудно е, но ако двама души се обичат, уважават и правят компромиси понякога, те ще успеят да съхранят любовта си във времето!

   

  Какво послание относно любовта и доверието ще отправите към младото поколение?

  Стоичко: Да обичат истински и да не се лъжат! Да се влюбят не за пари, а в човека – заради това, което е!

  Най-новото

  Враждебни ли сме към украинските бежанци? Говорят две украинки, за които България е втори дом

  Войната в Украйна провокира разделение в българското общество и разпали тлеещи вражди между хората. Докато политиците спореха каква подкрепа да...

  Хронологията на една война

  На 24 февруари тази година руският президент Путин започна пълномащабна война в Украйна, наричайки я “специална военна операция”. Реално обаче,...

  Кристиана Атанасова – за музиката, вдъхновението и уроците на живота

  Кристиана Атанасова стартира своята поп кариера през 2022 г. с авторското парче “Имам себе си”. В него тя влага сърцето...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката