Мисия: Спорт за всички

Как се заражда инициативата Ruse GO, кой стои зад нея и как повече хора могат да се мотивират да спортуват? Вижте повече в интервюто на Кристиян Юлзари от русенската Английска езикова гимназия „Гео Милев“ с Иван Белчев – русенец, който в момента живее в Германия, но остава тясно свързан с родния си град.

 

Възможно ли е българин, живеещ в Германия, да мотивира стотици русенци да спортуват заедно в парка? – Оказва се, отговорът е „ДА!“.

 

Иван Белчев е роден в град Русе, но от 8 години живее и работи в Мюнхен, Германия. Преди 3 години, по време на една от своите ваканции в България, той решава да направи събитие във Facebook и да се организира с други хора, за да тичат в парка на крайдунавския град. Въпреки многото записали се, на срещата отиват двама, и така тримата заедно поставят основите на бъдеща серия от безплатни инициативи. Независимо от малкото участници на първото събитие, Иван не се отказва като само три години по-късно мероприятията му се посещават от стотици, мотивирани да спортуват, хора.

 

Днес Иван е част от проекта на Darik radio „40 до 40“ и притежава награда от посолството на Франция в България, с чиито средства на 16 юни в русенския парк на младежта организира детски празник с много забавления за най-малките и техните родители. Освен на разнообразни спортни инициативи, младият русенец е създател и на онлайн-списанието „Амбиция“. Към него има и издадена книга с истории на успели наши сънародници.

 

Повече за Иван Белчев и неговите инициативи, зад които стои многоброен екип от доброволци, може да видите във видео-интервюто по-долу.

 

Кристиян

Кристиян

Казвам се Кристиян Юлзари и съм ученик в Английска езикова гимназия „Гео Милев“ Русе. Пиша материали за sCOOL Media от една година. Още от малък съм много любопитен и любознателен. За мен журналистиката е страст и огромно удоволствие. Това е трибуна, която има силата да променя. Вярвам, че младото поколение можем да променим медийната ситуация в България и да върнем престижа на журналистическата професия.
Кристиян