fbpx

  Мисия: Спорт за всички

  |

  Как се заражда инициативата Ruse GO, кой стои зад нея и как повече хора могат да се мотивират да спортуват? Вижте повече в интервюто на Кристиян Юлзари от русенската Английска езикова гимназия „Гео Милев“ с Иван Белчев – русенец, който в момента живее в Германия, но остава тясно свързан с родния си град.

   

  Възможно ли е българин, живеещ в Германия, да мотивира стотици русенци да спортуват заедно в парка? – Оказва се, отговорът е „ДА!“.

   

  Иван Белчев е роден в град Русе, но от 8 години живее и работи в Мюнхен, Германия. Преди 3 години, по време на една от своите ваканции в България, той решава да направи събитие във Facebook и да се организира с други хора, за да тичат в парка на крайдунавския град. Въпреки многото записали се, на срещата отиват двама, и така тримата заедно поставят основите на бъдеща серия от безплатни инициативи. Независимо от малкото участници на първото събитие, Иван не се отказва като само три години по-късно мероприятията му се посещават от стотици, мотивирани да спортуват, хора.

   

  Днес Иван е част от проекта на Darik radio „40 до 40“ и притежава награда от посолството на Франция в България, с чиито средства на 16 юни в русенския парк на младежта организира детски празник с много забавления за най-малките и техните родители. Освен на разнообразни спортни инициативи, младият русенец е създател и на онлайн-списанието „Амбиция“. Към него има и издадена книга с истории на успели наши сънародници.

   

  Повече за Иван Белчев и неговите инициативи, зад които стои многоброен екип от доброволци, може да видите във видео-интервюто по-долу.

   

  Кристиян

  Най-новото

  Враждебни ли сме към украинските бежанци? Говорят две украинки, за които България е втори дом

  Войната в Украйна провокира разделение в българското общество и разпали тлеещи вражди между хората. Докато политиците спореха каква подкрепа да...

  Хронологията на една война

  На 24 февруари тази година руският президент Путин започна пълномащабна война в Украйна, наричайки я “специална военна операция”. Реално обаче,...

  Кристиана Атанасова – за музиката, вдъхновението и уроците на живота

  Кристиана Атанасова стартира своята поп кариера през 2022 г. с авторското парче “Имам себе си”. В него тя влага сърцето...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката