fbpx

  Темата на юли и август: Ново начало?

  |

  Дъждът отстъпва пред топлите летни дни, броят на заразени с COVID-19 вече влиза в двуцифрените граници, българското общество, макар и за кратко, си припомни какво представлява работещ парламент, а дългоочакваните разкрития за злоупотреби се превърнаха в ежедневие. Задуха ли вятърът на промените?

   

  Отговорът, както при повечето сложни въпроси, не е еднозначен. За да поеме България по нов път, са необходими много сериозни усилия. Първата стъпка са изборите на 11 юли, които носят със себе си много интересни питания. Ще преминат ли честно и без технически пречки? Каква ще бъде избирателната активност? Как ще се включат българите в чужбина? Ще бъдат ли ангажирани младите с политическия процес и какво е важно за тях? Какво обещават политиците в предизборните си програми? Ще успеят ли народните избраници да формират работещо правителство? Това са някои от въпросите, които заслужават задълбочено журналистическо отразяване. 

   

  Другата тема от ключово значение за българското общество, е успешното справяне с пандемията, което, въпреки привидното спокойствие, дошло с идването на лятото, далеч не е гарантирано. България остава на дъното на ЕС по ваксинации, а интересът към ваксините спада с всеки изминал ден, въпреки усилията на служебния кабинет да популяризира имунизациите и наличието на богат избор от ваксини във всяка точка на страната. Какви са рисковете пред България при евентуална нова вълна през есента или зимата? Ще можем ли да пътуваме свободно, да сме конкурентни на останалите европейски страни и да привличаме туристи и инвестиции? Как изглеждат перспективите за летния туристически сезон? Какво е мнението на водещите лекари и учени? 

   

  Това са едва две от възможните теми, върху които можете да се фокусирате. Ново начало можем да търсим във всеки аспект от обществения живот –  образованието, културата, която, след едногодишна пауза, цъфти повече от всякога, менталното здраве, икономиката… Намерете тази тема, която ви вълнува и буди журналистическия ви интерес и подходете към нея като истински репортери, базирайки материалите си на интервюта с главните действащи лица, работа с документи и с различни източници. Тук можете да откриете полезни съвети за създаване на качествен журналистически материал. 

   

  Очакваме вашите репортажи, интервюта и статии в писмен, видео, фото или аудио формат на тема “Ново начало?” до 30 август нашата редакторска поща [email protected] Най-добрите материали ще получат награди.

   

  Можете да представите своите идеи и да получите насоки и съвети от нашия редакторски екип на традиционната ни месечна планьорка, която ще се проведе на 1 юли (четвъртък) от 11.00 часа. Регистрирайте се за участие в планьорката до 22.00 часа на 30 юни на този линк. 

   

  Очакваме с нетърпение вашите идеи и материали.

   

  А за онези от вас, които все още не са го направили – можете да ни последвате (както и да споделяте) в нашите канали за социални медии:

   

  Facebook: https://www.facebook.com/scoolmediaBG/ ,за тагване @scoolmediaBG

  Instagram: https://www.instagram.com/scool_media/

  YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCD2YA81-Igp_C3_9D0fpR_A

   

   

  Най-новото

  София Прайд 2022: Горди да бъдем

  "Горди да бъдем": под този надслов се проведе за петнадесети път в столицата шествието в подкрепа на човешките права на...

  Кучетата лаят, а в Министерството на младежта и спорта всичко си върви постарому

  Първата половин година на новите управляващи в Министерството на младежта и спорта (ММС) се оказа като последните 12 години. Волята...

  Стъпка назад (еп. 18): Украйна от Евромайдана насам, летният туризъм и какво е да си „Мениджър за един ден“

  Добре дошли в „Стъпка назад“ – месечният подкаст на sCOOL Media.     Това е мястото, където говорим за младите и техните идеи....

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката