fbpx

  Мария Черешева

  главен редактор

  Мария Черешева е член на Управителния съвет и един от основателите на Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ). Журналист на свободна практика. Започва кариерата си през 2008 г. в европейския портал на Дневник.bg, като от тогава е работила с многобройни български и международни издания. Сред тях са Balkan Insight, OCCRP, ZDF, Deutsche Welle, BBC, Ethical Journalism Network и др. Във фокуса на работата й са теми като миграция, човешки права, социални и политически въпроси.

  Контакт: [email protected]

  Мартин Димитров

  редактор

  Мартин Димитров е кореспондент в България на Balkan Insight, англоезичен регионален медиен портал, от януари 2018 г. Освен това той е редактор на англоезичното издание Kapital Quarterly, което излиза на всеки три месеца и се публикува от Икономедиа. Преди това пише в продължение на три години за икономическия седмичник „Капитал“, като е покривал вътрешно- и външнополитически ресори. Завършва Политика в University of Glasgow, Великобритания, през 2014 г.

  Контакт: [email protected]

  Боряна Джамбазова

  редактор

  Боряна Джамбазова е журналист на свободна практика. Започва да работи като репортер през 2005 г., като пише както за български, така и за чужди медии. Оттогава отразява широк кръг от теми – от актуални политически и икономически събития до социални въпроси и проблеми, свързани с човешките права. Нейни материали са публикувани в International New York Times, The Economist и Politico Europe.

  Контакт: [email protected]

  Фани Бъчварова

  редактор социални медии

  Фани Бъчварова e специалист по дигитален маркетинг, журналист и съосновател на Мотиф Медия, отразяваща документални истории по темите за човешки права, природозащита, неравенство и достъп до образование. Работи за международни организации като WWF, Върховния комисариат за бежанци към ООН (UNHCR), За Земята и АЕЖ. Като човек с много интереси и идеи, тя завършва магистърска степен по Бизнес и медии в Erasmus University of Rotterdam, магистърска степен по Журналистика в СУ и бакалавър Финанси в УНСС.

  Контакт: fanibachvarova [at] gmail.com

  Цветелина Христова

  координатор по изграждането на общност

  Личната и професионална кауза на Цветелина е да търси най-доброто у хората. До този извод стига в резултат на 10-годишния си опит в неправителствения сектор в България. Заема различни административни длъжности в донорска организация, подкрепяща развитието на гражданското общество в Централна и Източна Европа. По-късно става част от екипа на фондация “Де Пасарел – България” (вече “Полдер”) и координира доброволци социални работници от Холандия в български социални услуги за хора с интелектуални увреждания. В рамките на проект “Медийна грамотност в класната стая” Цветелина се занимава с дейности, свързани с изграждане на общности.

  Контакт: [email protected]

  Иван Радев

  ръководител на проекта

  Иван Радев е член на Управителния съвет на Асоциацията на европейските журналисти-България и ръководител на проекта “Медийна грамотност в класната стая”. Той има над 10-годишна журналистическа практика и солиден опит като експерт комуникации в гражданския сектор.

  Контакт: [email protected]