Темата на юли и август: Нашето (корона) лято

Мислите си, че това е обичайната тема за есе по чужд език, в което трябва да разкажете за своята лятна ваканция? Е, сбъркали сте. Защото лято 2020 е различно. Туризъм на ръба, постоянно променящи се условия за пътуване, безпрецедентни мерки за сигурност, променящи се желания от страна на потребителите…Това са само някои от темите, които правят тазгодишния летен сезон изключително интересен от новинарска гледна точка.

 

Ето защо ви каним да влезете в репортерските обувки и да разкажете историите на едно дългоочаквано лято, което, уви, ще мине под знака на пандемията от COVID-19 напук на всички надежди, че вирусът ще отшуми с идването на топлото време. Изглежда ли българското Черноморие по различен начин? Как се минава границата с Гърция и как работят специалните мерки срещу COVID-19, които южните ни съседи прилагат спрямо чужди туристи? Ако сте се престрашили да летите със самолет, какво представляваше преживяването за вас и вашите спътници? 

 

Огледайте се – промените са навсякъде около нас. Покажете ни как изглеждат морските плажове или какви са възможностите за туризъм в планините. Говорете с български и чужди туристи, със собственици на бизнеси и работещи в сферата на хотелиерството и ресторантьорството или други туристически дейности, със заети в транспорта и авиацията. Възможностите са безкрайни! 

 

Очакваме вашите репортажи, интервюта и статии в писмен, видео, фото или аудио формат на тема “Нека бъде (корона) лято! на нашата редакторска поща [email protected]. Най-добрите материали ще получат награди!

 

Ако имате въпроси и искате да обсъдите своите идеи по темата с редакционния ни екип, заповядайте на традиционната ни месечна виртуална планьорка. Тя ще се проведе в 16.00 часа на 15 юли, сряда. Участието в планьорката става с предварителна регистрация тук. 

 

Очакваме ви!

 

А за онези от вас, които все още не са го направили – можете да ни последвате (както  и  да споделяте) в нашите канали за социални медии:

 

Facebookhttps://www.facebook.com/sCOOLm (тагвайте на воля @sCOOLm :))

Instagramhttps://www.instagram.com/scool_media/

YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCD2YA81-Igp_C3_9D0fpR_A?view_as=subscriber