fbpx

  Темата на юли и август: Нашето (корона) лято

  |

  Мислите си, че това е обичайната тема за есе по чужд език, в което трябва да разкажете за своята лятна ваканция? Е, сбъркали сте. Защото лято 2020 е различно. Туризъм на ръба, постоянно променящи се условия за пътуване, безпрецедентни мерки за сигурност, променящи се желания от страна на потребителите…Това са само някои от темите, които правят тазгодишния летен сезон изключително интересен от новинарска гледна точка.

   

  Ето защо ви каним да влезете в репортерските обувки и да разкажете историите на едно дългоочаквано лято, което, уви, ще мине под знака на пандемията от COVID-19 напук на всички надежди, че вирусът ще отшуми с идването на топлото време. Изглежда ли българското Черноморие по различен начин? Как се минава границата с Гърция и как работят специалните мерки срещу COVID-19, които южните ни съседи прилагат спрямо чужди туристи? Ако сте се престрашили да летите със самолет, какво представляваше преживяването за вас и вашите спътници? 

   

  Огледайте се – промените са навсякъде около нас. Покажете ни как изглеждат морските плажове или какви са възможностите за туризъм в планините. Говорете с български и чужди туристи, със собственици на бизнеси и работещи в сферата на хотелиерството и ресторантьорството или други туристически дейности, със заети в транспорта и авиацията. Възможностите са безкрайни! 

   

  Очакваме вашите репортажи, интервюта и статии в писмен, видео, фото или аудио формат на тема “Нека бъде (корона) лято! на нашата редакторска поща [email protected]. Най-добрите материали ще получат награди!

   

  Ако имате въпроси и искате да обсъдите своите идеи по темата с редакционния ни екип, заповядайте на традиционната ни месечна виртуална планьорка. Тя ще се проведе в 16.00 часа на 15 юли, сряда. Участието в планьорката става с предварителна регистрация тук. 

   

  Очакваме ви!

   

  А за онези от вас, които все още не са го направили – можете да ни последвате (както  и  да споделяте) в нашите канали за социални медии:

   

  Facebookhttps://www.facebook.com/sCOOLm (тагвайте на воля @sCOOLm :))

  Instagramhttps://www.instagram.com/scool_media/

  YouTube

  https://www.youtube.com/channel/UCD2YA81-Igp_C3_9D0fpR_A?view_as=subscriber

  Най-новото

  Враждебни ли сме към украинските бежанци? Говорят две украинки, за които България е втори дом

  Войната в Украйна провокира разделение в българското общество и разпали тлеещи вражди между хората. Докато политиците спореха каква подкрепа да...

  Хронологията на една война

  На 24 февруари тази година руският президент Путин започна пълномащабна война в Украйна, наричайки я “специална военна операция”. Реално обаче,...

  Кристиана Атанасова – за музиката, вдъхновението и уроците на живота

  Кристиана Атанасова стартира своята поп кариера през 2022 г. с авторското парче “Имам себе си”. В него тя влага сърцето...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката