fbpx

  Темата на април: ИЗБОР/И

  |

  На 2 април се проведоха поредните предсрочни парламентарни избори в България. Номер 5 за последните 2 години. Българските граждани никога не са упражнявали толкова често своето право на глас в историята. Затова засега е трудно да кажем, че това събитие ще определи управлението на страната за следващите 4 години.

   

  Дали се въртим в кръг или все пак вървим напред, макар и с малки стъпки? Отговорът на този въпрос ще стане ясен след време. Всъщност този въпрос си задава всеки един отделен човек след свой личен избор. 

   

  Ето защо избрахме темата за месец април да бъде „Избор/и“. Защото всичко зависи от едно решение – да или не, сега или по-късно, тук или другаде, ние или вие, те или другите… Всяка минута, всеки ден сме изправени пред поне едно „или“.

   

  Какво очакваме от вас този месец? Може да изберете да пишете за вота, макар повечето от вас да нямате все още правото да гласувате. Но пък имате правото да питате и да изисквате отговор от възрастните какво правят за вас. Какво правят и какво не правят в например в сферата на образователната система, в системата за закрила на детето, в спортните дейности и всичко, свързано с вас младежите. Имате право да покажете своята гледна точка и да бъдете чути. Направете го чрез репортаж за sCOOL Мedia. 

   

  Разбира се, имате свободата да пишете и за изборите, които прави всеки човек в живота си. Често един избор на един човек може да промени живота на стотици, а защо не и хиляди хора. С едно решение лекарят спасява живот, учителят създава нов път, доброволецът дава надежда, изобретателят ни изпраща в бъдещето…  Темите са безброй. Изберете тази, която е близо до вас, която ще помогне или ще вдъхнови другите. Защо не и двете? 

   

  Изборът е във вас!

   

  Имате време до края на месец април да изпратите вашите репортажи, интервюта и статии по темата за „Избор/и“ на нашата редакторска поща [email protected]. Както винаги, най-добрите автори ще бъдат отличени. 

   

  Можете да представите своите идеи и да получите насоки и съвети от нашия редакторски екип на традиционната ми месечна планьорка, която ще се проведе на 10 април в 18:30 ч.

   

  Регистрирайте се за участие в планьорката до 12:00 ч. на същия ден на този линк. 

   


  Очакваме с нетърпение вашите материали.


  А за онези от вас, които все още не са го направили – можете да ни последвате (както и да споделяте) в нашите канали за социални медии:


  Facebook: https://www.facebook.com/scoolmediaBG/ ,за тагване @scoolmediaBG

  Instagram: https://www.instagram.com/scool_media/

  YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCD2YA81-Igp_C3_9D0fpR_A

     Най-новото

  Пловдив не дава Панаира без битка

  В чии ръце ще бъде символът на Града по тепетата - сагата продължава      Денят е 10 май 2023 и въпреки дъждовното...

  Автор на sCOOL Media с престижна награда

  Росен Разпопов бе отличен в категорията "Млад журналист" в конкурса за чиста журналистика Web Report    Росен Разпопов  Авторът на sCOOL Media Росен...

  Темата на май: ВДЪХНОВЕНИЕ

  „В началото беше Словото“ гласи старозаветната истина. Но може спокойно да добавим, че преди това е вдъхновението. В месеца, в...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката