fbpx

  Темата на есента: Как да превърнем България в едно по-хубаво място за живот?

  |

  Периодът след избори често е изпълнен с недоволство, несигурност и закъснели равносметки. Четвъртият за последната година и половина парламентарен вот не донесе големи изненади, нито особени надежди за качествена промяна, което донесе на мнозина усещане за умора и безизходица, подсилено и от прогнозите за тежка зима. 

   

  Но дали действително картината е толкова мрачна? Дали промяната, развитието и благоденствието на обществото са в ръцете само на политиците? Ако се огледаме около нас, ще разберем, че политиката безспорно е важна, но за да се движат нещата напред, са необходими колективни усилия. Още повече, че гражданското участие не свършва, а започва с пускането на бюлетината. От нас зависи да следим за изпълнението на политическите обещания, да изискваме, да критикуваме и да показваме с личния си пример, че път има. И България отдавна е тръгнала по него, въпреки завоите и препятствията, които ни често ни спъват. 

   

  Затова екипът на sCOOL Media ви предизвиква да погледнете отвъд мрачните прогнози и апокалиптични внушения, и да потърсите отговор на въпроса: Как да направим България едно по-хубаво място за живеене? Дали чрез промяна на градската среда, или чрез създаване на социални предприятия, които движат икономиката напред и дават възможности за реализация на забравените от обществото? Или може би чрез грижи за природата, създаване на младежки пространства и културни постижения,  които нареждат страната ни на европейската и световната карта? Да не забравяме и многобройните инициативи, които ни помагат да се превърнем в активни и съзидателни граждани, за благотворителността, доброволчеството и смелите реформи в образованието. Може ли справедливостта – по-добра съдебна система и ясни правила за всички да е ключът? 

   

  Влезте в обувките на истински репортери, като потърсите добрите примери и идеи, или хората, които не спират да предлагат смели и навременни решения. Говорете с активисти, политици, активисти, архитекти, учители, хора на изкуството и културата, които не са се отказали да правят България едно по-добро място за живеене. Разкажете ни за тях! Ако предпочитате, задълбайте в сферите, където виждате проблеми, разкрийте истината за теми, които ви вълнуват. Защото решението на проблемите идва с ясното осъзнаване, те съществуват и нетърпимостта към тях. И с малки стъпки към големи промени. 

   

  В рубриката ни “Ресурси за ученици” на нашия сайт можете да откриете полезни съвети за създаване на качествени журналистически материали.

   

  Очакваме вашите репортажи, интервюта и статии в писмен, видео, фото или аудио формат на тема “Говорят младите: до 30 ноември на нашата редакторска поща – [email protected] Най-добрите материали и техните автори ще получат награди.

   

  Можете да представите своите идеи за материали и да получите насоки и съвети от нашия редакторски екип на традиционната ни месечна планьорка, която ще се проведе на 13 октомври от 18.30 часа.Този път обаче тя няма да е толкова традиционна, защото ще ви запознаем с новите редактори на sCOOL Media, които ще работят рамо до рамо с вас при създаването на вашите материали.  Регистрирайте се за участие в планьорката до 12.00 часа на 13 октомври на този линк. 

   

  Очакваме с нетърпение вашите идеи и материали.

   

  А за онези от вас, които все още не са го направили – можете да ни последвате (както и да споделяте) в нашите канали за социални медии:

   

  Facebook: https://www.facebook.com/scoolmediaBG/, за тагване @scoolmediaBG

  Instagram: https://www.instagram.com/scool_media/

  YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCD2YA81-Igp_C3_9D0fpR_A  Най-новото

  Темата на март: По пътя!

  Разкажете за място, което сте посетили. Или посетете място, за което искате да разкажете. А, защо не да ни срещнете...

  Дарителството в България: Какво научихме от скандала с HelpKarma?

  До 2020 г. доктор Антоанета Тончева, която живее и работи в германския град Регенсбург, е сред редовните дарители в популярната...

  Мария Милкова е новият главен редактор на sCOOL Media

  sCOOL Media има нов главен редактор! Това е Мария Милкова - журналист и видеограф с над 15-годишен опит в някои...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката