fbpx

  Темата на есента: Как да превърнем България в едно по-хубаво място за живот?

  |

  Периодът след избори често е изпълнен с недоволство, несигурност и закъснели равносметки. Четвъртият за последната година и половина парламентарен вот не донесе големи изненади, нито особени надежди за качествена промяна, което донесе на мнозина усещане за умора и безизходица, подсилено и от прогнозите за тежка зима. 

   

  Но дали действително картината е толкова мрачна? Дали промяната, развитието и благоденствието на обществото са в ръцете само на политиците? Ако се огледаме около нас, ще разберем, че политиката безспорно е важна, но за да се движат нещата напред, са необходими колективни усилия. Още повече, че гражданското участие не свършва, а започва с пускането на бюлетината. От нас зависи да следим за изпълнението на политическите обещания, да изискваме, да критикуваме и да показваме с личния си пример, че път има. И България отдавна е тръгнала по него, въпреки завоите и препятствията, които ни често ни спъват. 

   

  Затова екипът на sCOOL Media ви предизвиква да погледнете отвъд мрачните прогнози и апокалиптични внушения, и да потърсите отговор на въпроса: Как да направим България едно по-хубаво място за живеене? Дали чрез промяна на градската среда, или чрез създаване на социални предприятия, които движат икономиката напред и дават възможности за реализация на забравените от обществото? Или може би чрез грижи за природата, създаване на младежки пространства и културни постижения,  които нареждат страната ни на европейската и световната карта? Да не забравяме и многобройните инициативи, които ни помагат да се превърнем в активни и съзидателни граждани, за благотворителността, доброволчеството и смелите реформи в образованието. Може ли справедливостта – по-добра съдебна система и ясни правила за всички да е ключът? 

   

  Влезте в обувките на истински репортери, като потърсите добрите примери и идеи, или хората, които не спират да предлагат смели и навременни решения. Говорете с активисти, политици, активисти, архитекти, учители, хора на изкуството и културата, които не са се отказали да правят България едно по-добро място за живеене. Разкажете ни за тях! Ако предпочитате, задълбайте в сферите, където виждате проблеми, разкрийте истината за теми, които ви вълнуват. Защото решението на проблемите идва с ясното осъзнаване, те съществуват и нетърпимостта към тях. И с малки стъпки към големи промени. 

   

  В рубриката ни “Ресурси за ученици” на нашия сайт можете да откриете полезни съвети за създаване на качествени журналистически материали.

   

  Очакваме вашите репортажи, интервюта и статии в писмен, видео, фото или аудио формат на тема “Говорят младите: до 30 ноември на нашата редакторска поща – [email protected] Най-добрите материали и техните автори ще получат награди.

   

  Можете да представите своите идеи за материали и да получите насоки и съвети от нашия редакторски екип на традиционната ни месечна планьорка, която ще се проведе на 13 октомври от 18.30 часа.Този път обаче тя няма да е толкова традиционна, защото ще ви запознаем с новите редактори на sCOOL Media, които ще работят рамо до рамо с вас при създаването на вашите материали.  Регистрирайте се за участие в планьорката до 12.00 часа на 13 октомври на този линк. 

   

  Очакваме с нетърпение вашите идеи и материали.

   

  А за онези от вас, които все още не са го направили – можете да ни последвате (както и да споделяте) в нашите канали за социални медии:

   

  Facebook: https://www.facebook.com/scoolmediaBG/, за тагване @scoolmediaBG

  Instagram: https://www.instagram.com/scool_media/

  YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCD2YA81-Igp_C3_9D0fpR_A  Най-новото

  Творците на Пловдив

  Освен най-стария град в Европа и индустриалният център на България, Пловдив е известен и със своята вълнуваща и динамична културна...

  Търсим нови автори! Ела на обучение по журналистика и стани част от редакцията

  Националната платформа за ученическа журналистика sCOOL Media търси нови попълнения към страхотния си екип от млади журналисти от цялата страна....

  Промяната настъпва, когато променим средата

  Как България може да спаси младежите си от пропастта на зависимостта

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката