fbpx

  Темата на март: Изборите, които правим

  |

  Случвало ли ви се е да сте изправени пред труден избор? В кой университет да учите? Каква кариера да изберете? Или пък дали да продължите образованието си в България или в чужбина?

   

  Всеки ден ни се налага да правим множество избори. Някои от тях правим със затворени очи – какво да облечем или какво кафе да си поръчаме. Други могат да предопределят траекторията на живота ни или да имат сериозни последствия за нас и хората около нас.


  В началото на пандемията, например, много лекари, работещи в болници, където нямаше повече свободни легла, трябваше да правят невъзможни избори, от които може да зависи кой пациент да живее и кой не. Някои млади българи, които работят в чужбина като лекари, решиха да се върнат в страната, за да помогнат за справянето с пандемията.


  Много от планинските спасители са доброволци, които са избрали да отделят част от времето си в името на безопасността на планинари и туристи. Стартирането на нов бизнес или затварянето на дадено предприятие е важно решение, от което зависи прехраната на много служители. Потърсете подобни примери във вашия град.


  На 4 април в България ще се състоят и парламентарни избори, събитие от което зависи управлението на страната през следващите четири години. И макар че много от вас нямат право да гласуват, може да ни изпратите репортаж за предизборната кампания във вашия град или да прегледате програмите на основните политически партии и да проучите как те виждат ролята на младите хора в обществения живот на страната.


  Темите, които може да проучите, са много. Намерете и ни разкажете за хора, които са били на кръстопът и е трябвало да направят важен избор, който е оставил отпечатък върху тяхното кариерно и личностно развитие или техните решения са имали съдбоносни последствия за хората около тях. Както винаги, подходете към темата като репортери и базирайте вашите журналистически материали на интервюта с главните действащи лица, работа с документи и с различни източници.


  Очакваме вашите репортажи, интервюта и статии в писмен, видео, фото или аудио формат на тема „Изборите, които правим“ до 15 април на нашата редакторска поща [email protected] Най-добрите материали ще получат награди.


  Можете да представите своите идеи и да получите насоки и съвети от нашия редакторски екип на традиционната ми месечна планьорка, която ще се проведе на 22 март в 18:30 ч.

  Регистрирайте се за участие в планьорката до 12:00 ч. на същия ден на този линк: https://forms.gle/b9LouTtq7TPnnZqn9


  Очакваме с нетърпение вашите материали.


  А за онези от вас, които все още не са го направили – можете да ни последвате (както и да споделяте) в нашите канали за социални медии:


  Facebook:
  https://www.facebook.com/scoolmediaBG/ ,за тагване @scoolmediaBG

  Instagram: https://www.instagram.com/scool_media/

  YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCD2YA81-Igp_C3_9D0fpR_A

   

   

   

  Най-новото

  Враждебни ли сме към украинските бежанци? Говорят две украинки, за които България е втори дом

  Войната в Украйна провокира разделение в българското общество и разпали тлеещи вражди между хората. Докато политиците спореха каква подкрепа да...

  Хронологията на една война

  На 24 февруари тази година руският президент Путин започна пълномащабна война в Украйна, наричайки я “специална военна операция”. Реално обаче,...

  Кристиана Атанасова – за музиката, вдъхновението и уроците на живота

  Кристиана Атанасова стартира своята поп кариера през 2022 г. с авторското парче “Имам себе си”. В него тя влага сърцето...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката