„Най-важно е да правиш онова, което сърцето ти казва…„

Александра Дралчева, ученичка в СУ “Свети Климент Охридски“ в Добрич, ни среща с младата изпълнителка Виктория Георгиева, позната от сцената на X Factor. Вижте какво споделя Виктория за това да си млад изпълнител.

 

През 2015 г. на сцената на X Factor се появява 17-годишната Виктория Георгиева. С участието си в музикалния формат момичето печели симпатиите на хиляди фенове. Четири години по-късно Виктория е работила с част от най-известните и успели български изпълнители и композитори, в лицето на Графа и Борислав Димитров- Бобо, а отскоро и с чуждестранни продуценти и автори на текстове, реализирали проекти с някои от най-големите имена в музикалния бизнес в световен мащаб.

 

Въпреки натовареното си ежедневие и работата по нови песни, Виктория Георгиева се съгласи да отговори на няколко въпроса пред репортера на sCOOL Media Александра Дралчева. Ето и какво сподели младата изпълнителка.

 

Кога и как започна да се занимаваш с музика?

Започнах да се занимавам с музика когато бях на 12 години. Бях страшно голяма фенка на музикални Дисни филмчета – “High school musical”, “Camp Rock” и най-вече на сериала “Hannah Montana”, което беше и най-голямото ми вдъхновение на този етап. И до ден днешен, въпреки, че вече съм пораснала за такъв тип детски сериали, го гледам и му се радвам, защото ако не беше той, не знам дали щях да започна да пея. Бях решена и казах на родителите ми, че искам да пея, те не го приеха никак сериозно, но след време нещата се промениха. Записах се на уроци по пеене в гр. Варна при страхотен вокален педагог – Атанаска Липчева, която ми беше като втора майка. И така започна всичко.

 

Преди месец се срещна с една от най-популярните изпълнителки в момента- Billie Elish, намираш ли общи неща между теб и нея от музикална гледна точка?

Да! Преди месец срещнах Billie и това беше най-страхотният ден в живота ми досега, защото мечтаех, дори сънувах, да я срещна някой ден и да имам възможността да си разменя няколко изречения с нея и това се сбъдна! Намирам много общи неща между нас, може би и за това я харесвам толкова! Тя изпълнява музиката си с такава емоция, която рядко вече се среща и може би това е най-общото между нас, както и стилът на музика! След като излязох от Х фактор се позагубих някак си, защото в България е трудно да твориш това, което ти е на душата и не можех да правя сама музика. След 3 години лутане към днешна дата имам вече около 10 свои песни, които писах заедно с невероятно талантливи чужденци и нямам търпение да излязат на бял свят!

 

Как се чувстваш когато излизаш на сцената?

Понякога се чувствам неуверена, защото изпълнявам основно кавъри, тъй като все още не съм реализирала музиката си. Най-важното за един артист е да изпълнява собствената си музика! Но отделно от това с годините се научих да се чувствам все по-уверена, когато излизам на сцена! Всичко се гради с времето и опита.

 

Какво е най-важното нещо според теб за да успееш в музикалния бизнес и какво би казала на онази 17-годишна Виктория, излизаща за първи път на голямата сцена на X Factor?

Ах…труден въпрос! Все още не съм намерила някаква “формула” за успеха в музикалния бизнес, защото според мен няма такава. Всичко е много относително. Този бизнес е много променлив и неустойчив, сякаш ходиш по лед. Всеки момент можеш да пропукаш леда и да паднеш.

Но напоследък осъзнавам, че най-важно е да правиш онова, което сърцето ти казва, а не главата! И най-вече да не ти пука за мнението на останалите, защото винаги ще има недоволни хора, които ще се опитват да те мачкат! Научиш ли се на непукизъм, всичко става по-лесно!

Когато се връщам назад и си мисля за Х фактор и моето представяне.. Не съжалявам за нищо, защото научих много и се гордея с това, което направих! Единственото, което не можех да владея тогава, беше притеснението. Толкова се притеснявах, че губих гласа си понякога и може би бих казала на 17-годишната Виктория тогава да бъде по-уверена и спокойна, защото тя може!

 

Александра

Александра

Казвам се Александра Дралчева и уча в СУ "Свети Климент Охридски" в град Добрич. Журналистиката дава възможност да изразиш себе си, да бъдеш чут, а sCOOL Media е мястото, където идеите ти се превръщат в реалност.
Александра