fbpx

  Темата на март: Какъв ти е проблемът?

  |

  Често чувате тази фраза, нали? Дали от родители, учители или (не)приятели, които ей сега планират да ви създадат проблем, дори и да си нямате. Сега и ние, редакторите на sCOOL Media, ви питаме същото – какви са вашите проблеми?

   

  Можете да разкажете за неприятностите, на които учениците стават свидетели в училище или у дома – насилието и тормозът са тежки теми, но това далеч не означава, че не трябва да говорим за тях. Може би пък познавате някой, който страда от хранително разстройство и се бори с него? Или пък съученик, недиагоностициран с Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието или както е по-известно на английски език Attention-Deficit Hyperactivity Disorder, съкратено ADHD? Депресивни състояния, огромните надвиснали очаквания на учители и родители, които ни карат да се чувстваме притиснати, неяснотата с какво да се занимавате след като завършите или как да си намерите социалната среда – всичко това са потенциални теми, по които можете да изработите материали, както винаги – във всеки жанр, който пожелаете: от видео, през интервю, статия, фоторепортаж и т.н. Не забравяйте, говорим за статии, базирани на факти и разговори с реални хора.

   

  Разбира се, очакваме да разкажете историите си интересно и те да включват разговори с други хора – от тези с проблемите, през училищни психолози, родители и лекари. Помислете и за подходяща снимка или илюстрация, която да илюстрира материала ви – и обърнете внимание на правата за ползването им преди да ни я изпратите.

   

  Очакваме вашите репортажи, интервюта и статии по темата „Какъв ти е проблемът?“ до края на месец март на нашата редакционна поща [email protected]. И все пак, не чакайте крайния срок, а пускайте смело материалите си, защото искаме да редактираме и разпространим най-добрите от тях възможно най-скоро, както и да наградим авторите им.

   

  Не забравяйте и да харесате и разпространите профилите на sCOOL Media в социалните медии, ако още не сте:  Facebook (тагвайте на воля @sCOOLm :))
  Instagram 
  YouTube 

  Снимка: www.pexels.com

  Най-новото

  Враждебни ли сме към украинските бежанци? Говорят две украинки, за които България е втори дом

  Войната в Украйна провокира разделение в българското общество и разпали тлеещи вражди между хората. Докато политиците спореха каква подкрепа да...

  Хронологията на една война

  На 24 февруари тази година руският президент Путин започна пълномащабна война в Украйна, наричайки я “специална военна операция”. Реално обаче,...

  Кристиана Атанасова – за музиката, вдъхновението и уроците на живота

  Кристиана Атанасова стартира своята поп кариера през 2022 г. с авторското парче “Имам себе си”. В него тя влага сърцето...

  sCOOL Media бюлетин


  Още от рубриката