fbpx

  АЕЖ-България

  Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ-България) е сдружение с нестопанска цел, регистрирано в обществена полза. Организацията е създадена през 2010 г. с основна цел да допринася за повишаване на качеството на журналистическата среда в България. Позициите, новините и анализите по актуални медийни теми и проблеми, които публикуваме на нашия сайт (http://www.aej-bulgaria.org) и в социалните мрежи имат своята публика и биват отразявани в редица медии. АЕЖ-България организира обучения и събития за повишаване на квалификацията на журналистите в София и страната, както и за обмяна на опит с чуждестранни медийни експерти и организации. АЕЖ-България е член на международната Асоциация на европейските журналисти (www.aej.org), която представена в над 20 европейски страни. АЕЖ е независима организация, обединяваща журналисти от всички национални секции. Ролята й е да подкрепя критичната журналистика в контекста на европейската интеграция, както и да защитава свободата на словото. Асоциацията е официален наблюдател към Съвета на Европа.

  Фулбрайт

  Българо-американската комисия за образователен обмен “Фулбрайт” е официално учредена на 9 февруари 1993 г. за срок от десет години по силата на двустранно споразумение между правителствата на САЩ и Република България. На 3 декември 2003 г. беше подписано ново безсрочно споразумение между двете правителства. Комисията е двунационална и се ръководи от Борд, който се състои от пет американски и пет български граждани. Те представляват основните държавни и обществени дейности: управление, образование, култура, изкуство и бизнес. Почетни съпредседатели на Комисията са американският посланик и българският министър на образованието и науката. Основната функция на Комисията произтича пряко от целите на програмата “Фулбрайт”. Тя се състои в администриране на академичния обмен на български и американски учени, специалисти, студенти, помощник- учители и професионалисти, както и в разпространяване на информация за възможностите за обучение, научни изследвания и преподавателска дейност в САЩ.

  Фондация „Америка за България“

  Фондация „Америка за България“ е независима, непартийна и неполитическа американска благотворителна организация. Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден по Закона за подпомагане на източноевропейската демокрация от 1989 година чрез Американската агенция за международно развитие. Фондация „Америка за България“ подпомага укрепването на динамична пазарна икономика и на институциите на демократичното общество в България и подкрепя страната в постигане на пълния ѝ потенциал на успешна и модерна европейска нация. Даренията, предоставени от Фондация „Америка за България“, развиват дългогодишните традиции на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България. За повече информация: www.us4bg.org.

  Посолство на САЩ в България

  Посолството на САЩ в България финансира летния обучителен лагер за гимназиални ученици (30 юни – 7 юли, 2019 г.), които се интересуват от журналистика.

  ПАРТНЬОРИ:

  Зад водещата българска марка Сиела Норма стои най-голямото и утвърдено издателство за художествена и специализирана литература, което публикува около 250 заглавия годишно. Създадена преди 28 години като издател на наръчници и монографии в областта на правото, към днешна дата в портфолиото на издателството има над 3000 заглавия. „Сиела” е едно от най-активните издателства в България, което инициира повече от 25 събития годишно, пряко свързани с четенето и живата среща с читатели.

  Информационният портал за неправителствените организации в България (http://ngobg.info), популярен като медията на гражданския сектор, представя пред обществото многообразието на гражданските организации у нас, техните нужди, постижения и принос към развитието на България. Порталът съдържа база данни с над повече от 13900 граждански организации, новини и други публикации, свързани с тях.

  Solytron е водещият added value ИТ дистрибутор вече над 27 години и има над 50 световни марки в портфолиото си. Сред тях са: Acer, Brother, Cisco, D-Link, Eaton, Fujitsu, Dell EMC, Epson, HP, HTC, Huawei, IBM, Lenovo, Lexmark, McAfee, Microsoft, Panasonic, Philips, Samsung, Sony, Unify, Xerox, Xiaomi. Дистрибуторът предлага пълната гама хардуер, софтуер и услуги, необходими за всякакъв вид и големина решения за информационни и комуникационни системи. Най-новите категории в гамата са устройствата за умен дом, хоби и спорт.

  Сдружение YOUTHub е неправителствена организация, създадена през 2016 г., която цели да подпомогне младите хора в тяхното личностно и професионално развитие. Част от основните дейности на YOUTHub е поддържането на младежката онлайн платформа youthub.bg, която ежедневно популяризира различни възможности като обмени, обучения, стажове, доброволчество, събития и др. инициативи в България и чужбина, подходящи за младежи и младежки работници. YOUTHub предлага и кариерно ориентиране за младежи, както и обучения за придобиване на меки умения.

  Uspelite.bg е онлайн медия, която споделя добрите новини от България и разказва истории на успеха на хора, които разбиват мита, че у нас успехът е невъзможен. Мисията на проекта е да създава конструктивна журналистика и да разказва вдъхновяващи истории, спазвайки всички морални и етични норми.